måndag, oktober 14, 2013

SPÖK och andra trevligheter

 
Tänk att huvudstaden kan visa sig från sin allra bästa sida just när vi är där! Vi anlände vid lunchtid i fredags och åkte hem vid lunchtid igår ... och hela tiden har det varit fantastiskt väder. Vindstilla, vackra och stjärnklara kvällar och sol från klarblå himmel på dagarna. Härligt!
 
Mannen min började med telefonmöte, men hann visa mig Waterfront också. Vilken utsikt man har från kontoren! Jag hade inte fått någonting gjort om jag jobbat där;) Och då vet ni ju att jag inte är en stadsmänniska.
 
Jag passade på att göra Åhléns City och lite andra butiker medan mannen satt på mötet. Efter den timmen var jag mätt på folk, trängsel och samma butiker som hemma. Så var det med den shoppingnerven ... puts väck! Så när mannen min mötte upp traskade vi till Hötorget och letade upp ett matställe och sedan "gjorde vi" Hötorgshallen. Betydligt roligare att gå och titta på alla fantastiska diskar med delikatesser av olika slag. Naturligtvis borde jag haft kameran med mig, men nöjde mig med mobilen och har därför inga inomhusfoto alls.
 
Jag får försöka beskriva atmosfären med ord istället. Dra in doften från tebutiken, strosa runt och se grönsaksdisken torna upp sig med allt från enkla moroten till kastanjer och diverse exotiska frukter. Gå vidare till köttdisken, fiskdisken och ostdisken. Slå en liten lov och stanna till vid pralinerna, den svenska lakritsfudgen och den utsökta doften av riktigt fin choklad. Där har ni vår fredagseftermiddag i ett nötskal.
 
Vi bodde hos goda vänner ute på Lidingö och blev bjudna på en härlig middag på kvällen. Satt och småpratade i flera timmar och njöt av goda viner. Åt helsefyr med fotbollslandskamp, vilken tur att inte alla människor har hela tvkanalutbudet:) Mannen min kanske inte var av riktigt samma åsikt, men sen är det ju inte varje dag vi har möjlighet att umgås med våra vänner.

 
I lördags bestämde vi oss för att strunta i det vanliga shoppingstråket och tog istället tunnelbanan till Slussen, promenerade längs Götgatan, Folkungagatan och smågator förbi Katarina kyrka och upp på Gamla Söder. Härliga kvarter med fantastisk utsikt (översta bilden). Sedan blev det Gamla Stan, en stund i gassande solsken och sen in i alla de små gränderna. Helt plötsligt stod vi på det lilla torget med söta fiket "Under Kastanjen" och där blev det både lunchmacka och delad kaka - mumsigt! Och vad härligt det är att hitta sådana här små guldkorn:)
 
På kvällen var det dags för min födelsedagspresent - SPÖK på Cirkus, med middag i restaurangen innan förställningen. Gott på tallrikarna och gott i glasen, god stämning och helt perfekta platser i salongen! Det kunde inte varit bättre. Tack, goe' mannen min för den här presenten - du har koll på vad jag gillar! Och musikalen var bra, även om jag måste erkänna att jag saknade Björn Skifs i några låtar ... är man som jag, uppvuxen med att ha honom som idol (alltså under de yngre åren när jag ägnade mig åt det där med idoldyrkan, nu har jag en mer sansad inställning till favoritartisterna) så är det svårt att höra någon annan anta låtar som Fångad i en dröm och Akta dig. Måns Z gjorde ändå bra tolkningar, Lena Ph och Sussie Eriksson gjorde också bra ifrån sig, men Loa Falkman var suverän som betjänten! Det här var massor av feelgood för mig.
 
Som om vi inte fått nog av promenerande styrde vi efter showen stegen från Djurgården mot Strandvägen och Stureplan, en sväng inom för en öl och cider i baren på KB och sen vidare hemåt igen. En toppenkväll i storstan;)
 
Söndagen bjöd på samma härliga väder och vi hann med en promenad ute på Lidingö innan det var dags att ta sig till Centralen. En smålyxig färd i en gammal fransk klassiker, en Citroën SM som fått komma ut och lufta sig i solskenet. En ära att få åka med dig J, vi tackar ödmjukast! Och stort tack till familjen A för att vi fick gästa er i helgen!
 
Tänker inte ödsla några ord på färdmedlet hem, tåget. Vi struntar i det och tackar istället dottern för att hon hämtade oss i ett regnigt Lund igår kväll.
 
Och nu avrundar jag det här långa inlägget med att tacka mannen min för en härlig helg, även om jag fått vänta på den ända sen mars.
 
Redan igång, ny höstvecka och fler små trevligheter!

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig helg i vår vackra huvudstad, tack för jag fick följa med till Hötorgshallen kunde förnimma dofterna ända hit ned till sydkusten. Ha en fin tisdag . Kram

    SvaraRadera
  2. Hej Suz!
    Vilken trevlig, minnesvärd helg ni haft i storstaden! Vi ska snart dit och jag känner mig nu uppvärmd för Stockholm efter ditt inlägg!! Vi var i Sövde i helgen och lämnade våra äpplen. Var aldrig läge att höra av oss (så är det med två små ibland) men nu läser jag ju att ni ändå inte var hemma. Men så fint det är uppe hos er och musteriet är verkligen toppen!
    Önskar dig en fin tisdag!
    Kram Anna

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz