tisdag, oktober 08, 2013

Seg, segare, segast

Bild från tumblr.com

Vilken trög dag jag har haft idag! Segare än kola. Resultatet av dålig sömn. Inte på humör och behöver på något sätt övertala mig själv att ta tag i dagen. Men då kan jag i och för sig ändå vara ganska nöjd med hur den avlöpt.

Jobbat på och skött mig på min arbetsplats. Kanske tog vissa uppgifter lite längre tid än vanligt, men det kan de få göra när de är lite kluriga.
Inom mataffären på vägen hem.
 Powerwalk i skogen.
Gjorde rent de djävulska "medarna/sidogallren" och gallret till ugnen.
 Fixade mat till mig och dottern.
Bakade två grova formbröd.
Röjde och "hittade" köksbänken efter allt stök.
Moppade golven, vilket var rent nödvändigt eftersom jag alltid bakar så att mjölet dansar i köket.
Tog en välbehövlig dusch.
Sjönk ner vid datorn och nu är jag här.

Försöker ta till mig orden jag hittade på tumblr. Behöver dem idag, när jag är lite sur för att jag inte föll sådär handlöst för skorna jag köpte igår. Skorna som jag lämnade tillbaka i butiken idag. Missnöjd för att jag inte hunnit med allt jag ville. Att jag aldrig lär mig! Jag är verkligen den sanne tidsoptimisten.

Så vänder jag tanken och fokuserar på vad dagen ändå burit med sig. I form av en ren ugn, två nybakta bröd vilket innebär en härlig macka till kvällsteet, en skön skogspromenad och middag med dottern. Hittade hyfsat snygga, svarta strumpbyxor på strumpavdelningen, semi shiny - vad tror ni? Kan det funka till den lilla svarta på lördag? Frågan är bara vad jag ska ha på fötterna. Nej, det struntar jag i nu, då blir jag bara sur igen ... och så vänder vi på tanken en gång till - om jag inte handlar något här hemma kan jag shoppa i Stockholm till helgen:) Om jag törs vara så kall.

Men visst hittar vi glädje och förnöjsamhet i det vardagliga! Det handlar bara så mycket om vilka val vi gör. Hur vi väljer att tänka och hur vi gör. Hur vi prioriterar eller glömmer bort att prioritera. Att glädjas åt de små sakerna i livet ger så mycket energi, så det känns nödvändigt att välja detta tankemönster varje dag.

Ha det gott, alla fina därute<3

3 kommentarer:

 1. Helt sant!! Jag tycker du har hunnit med fantastiskt mycket och gläds åt det! Jag lovar att du hinner med det andra en annan dag! Det är inte lätt att vända sina tankar men jag tror helt klart att det är värt det!!

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Du, det är ju galet mycket du hinner på en dag/kväll!! Klappa dig på axeln Suz, det är du väl värd!

  Jag är imponerad och inspireras!!

  Hoppas du ha en fin kväll!
  KRAM - Tatjanis

  SvaraRadera
 3. Känner igen mig här.....visst är det konstigt att man hinner med så mycket när man är på dåligt humör. Skönt ändå att du kom på andra tankar och uppskattade vad du han med. Det var ju en hel del faktiskt. Imponerade.
  Hoppas helgen blir bra och vilsam.
  Kram
  Annelie

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz