söndag, oktober 27, 2013

Höstskörd och tankar

 
Jag har aldrig sett så många äpplen på våra träd någon gång. Helt makalöst! Våra två, små äppleträd. Alldeles fulla av frukt. Ett av dem är Ingrid Marie, det andra har vi tyvärr glömt namnet på. Idag koncentrerar jag mig på de röda Ingrid Marie.
 
 
De hänger tätt, säkert alldeles för tätt om vi skulle frågat en expert. Grenarna har knappt orkat bära dem. Men de är vackra och goda!
 
 
Försiktigt plockade jag ner dem i fredags. Skördade hela det ena trädet! Bra terapiarbete en dag som den där. Dottern mår bra, men det är klart att det påverkar tankarna mycket. Tack för era fina, omtänksamma kommentarer<3
 
 
Jag lägger lager på lager i lådan. Tidningspapper mellan varje lager vackra, röda, söta och friska Ingrid Marie.
 
 
Några med skador får hamna i en zinkbalja ute på terrasen. Som lite dekoration och godsaker åt fåglarna. De får stå där så länge de håller.
 
 
Går lös ordentligt med kameran, kan inte låta bli när solen lyser så vackert på dem. Olika vinklar, ljuset skiftar. Det var alldeles lugnt ute och det var en skön stund i trädgården.
 
 
Såhär såg de ut nu på söndagsmorgonen. Med lite regndroppar på sig. Visar sin vackra sida och döljer skavankerna på den andra. Precis som vi människor kan, dölja våra sämre sidor och plocka fram det vackra.
 
Det finns hos alla, något vackert och något lite sämre. Bakom varje fasad döljer sig känslor, upplevelser och erfarenheter som vi kanske inte känner till om varandra. Det som gör oss till dem vi är idag och svarar på varför vi ibland reagerar olika och uppfattar och hanterar saker på helt skilda sätt.
 
Var snälla mot varandra, försök acceptera varandras olikheter - vi vet inte alltid vilka erfarenheter och upplevelser som döljer sig bakom en annan människas reaktion.
 
Ha en fin oktobersöndag<3

4 kommentarer:

 1. Åh, Ingrid Marie, så goda de är, mina favoritäpplen. Härliga bilder!

  Skönt att läsa att det gick bra med dottern.

  Mailade dig i går.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Så enormt vackert! Jag älskar äpplen där de hänger men också fint på ett fat, i en låda eller även på marken....alla former! Du har fångat det så fint Suz tillsammans med kloka ord.

  Hoppas strömmen inte försvinner! Blev jätteglad att du hann titta in (gulle dig!) - håll er varma och var rädda om er!

  KRAM
  Lotta  SvaraRadera
 3. Fy så otäckt med olyckan!! Vilken tur att det ändå gick bra...Det där är verkligen en skräck-upplevelse. Hälsa dottern än fast hon inte vet vem jag är :)

  Så fina fina äpplen. Tänk att kunna ha äpplen på sin gård som man kan skörda. Och dessutom äta också. Jag är sugen på nån typ av äppelkaka med vaniljsås. Hmm..blir nog till att göra en sån i veckan ;)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Den värsta mardrömmen är ju att det händer barnen något. Vilken tur att det gick bra för din dotter, en tuff tjej. Äpplen är inte bara underbart goda de är fantastiskt dekorativa också. Kramisar Tina

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz