fredag, oktober 04, 2013

Bröd, bullar och paj

 
Dagens brödbak är avklarad och vad kan vara godare än att karva ett par skivor ljummet, nybakat bröd till frukost! Skulle kunna trycka i mig halva brödet, det här är grejer - hästlänger från de köpta bröden. Tack svärmor, för receptet. Superenkelt och jättegott:) Ett av bröden var jag tvungen att laborera lite med, plattade ut och la på basilikablad, flingsalt och snurrade ihop. Hoppas att det kan bli gott till kvällens fisk- och skaldjursgryta.
 
Ett gäng äppelpajer har också hamnat i frysen den här morgonen, fler äpplen ska tas omhand och bli antingen skivor eller tärningar till frysen samt chutney. Jag kan vara effektiv, om jag bara vill;) Trycka undan den envisa spänningshuvudvärken. Stretchar lite och fortsätter med kanelbullebak samtidigt som tvättmaskinen går varm. Stretchar lite till och går över till att byta sängkläder och ta tag i städningen.
 
Jag måste passa på att slå ett slag för handduken på bilden - finns i min webbutik och heter Doris (klicka på Doris, om ni vill kika närmre på den i butiken). Den är superhärlig, precis som mormor och farmors gamla handdukar. Mjuk och följsam och perfekt till och med att torka glas med! Tvättar den i 60 grader och slänger den i torktumlaren, toppen. Vill du stryka eller mangla går naturligtvis det också, för mig blir det hur mycket tid som finns över.
 
Allt som har med köket att göra blir som ren meditation för mig och att ha en nybäddad säng med rentvättade sängkläder är ju bara så skönt! Städningen är mindre rolig, men jag bjuder på det - för att få njuta en stund sedan. Man måste inte damma varenda vår varje vecka och till er som varken har tid eller lust att varken städa eller baka - njut av livet ändå! Utan dåligt samvete. Huvudsaken är att vi mår bra. Dammtussarna kan vänta och kanelbullar finns att köpa, om man nu vill ha dem just idag när vi förmodas fira Kanelbullens dag. Eller så är man nyttig och hälsosam och struntar i bullarna helt och hållet.


Nej, nu ska jag sätta fart, för det finns något roligt och spännande som väntar på mig idag, något jag ska prova att pyssla med. Jag hoppas att det blir som jag tänkt mig, åtminstone efter lite träning. Då lovar jag att dela med mig:)

Ha en härlig fredag och glöm inte att njuta av tillvaron!

4 kommentarer:

 1. Ha själv en härlig fredag och helg glöm inte själv att njuta!

  SvaraRadera
 2. Ser väldigt gott ut! Du får gärna dela med dig receptet :-) Härligt med nån sån effektiv dag emellanåt. Man känner sig så nöjd efteråt. Hade några timmar i em och hoppas att det håller i sig i morgon.
  Kram.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Älskling, brödet var jättegott och fiskgrytan var super, väntar bara på pajerna nu!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz