tisdag, oktober 29, 2013

Gamla ting


Visst är det härligt med några gamla, kära ting i skåpen? Att kunna ta fram och njuta av att använda ibland. Bli lite nostalgisk och minnas var de kommer ifrån. Mormors gamla skål, farmors gamla tekopp och silverskedarna som jag fick i present av min morbror när jag växte upp.

De där små sakerna som kan ha betydelse. Som har lite historia. Fina att ta fram och lägga den hemlagade sylten i och sätta en liten silversked i, dricka sitt te ur eller duka fram lite plommon från trädgården.

Jag gillar att blanda gammalt med nytt, det ger liv och variation. Det är väl klart att jag också tröttnar på saker ibland, som får åka på loppis eller rent av kastas bort om det har slitits ordentligt och blivit stött och nött.

Men jag har märkt att jag alltmer lutar åt att verkligen tycka om saker jag skaffar nu. Det övervägs mycket mer nu än tidigare, när det kommer in någon ny sak här hemma. Och det är väl bra. Lutar absolut åt rätt håll. Inget slit och släng längre, i varje fall inte i lika stor utsträckning. Det kan ju också ha en viss betydelse att det redan är ganska fullt i skåpen;)

Önskar er en skön tisdagkväll!

1 kommentar:

  1. Jag tycker också mycket om det! Betydelsen, minnen och nostalgi. Och så skapa ny betydelse, nya minnen och mera nostalgi. Det blir bara mera av allt. Jag blandar också nytt och gammalt. Gillar second hand men somligt och det jag känner för köper jag nytt. Jag har fullt i skåpen. har rensat men det är ändå fullt. Tänker mig för vad jag köper.

    kram!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz