onsdag, oktober 30, 2013

Dagdrömma

 

Tänk vad en bild kan trigga igång mig! Är du likadan? Ibland måste vi få tillåta oss att dagdrömma lite också. Och det passar perfekt just idag. När vi räddat en pytteliten fågel som ramlat ner i vår braskamin (läs dottern räddat, som kunde åla in sin smala arm och ta ett fint litet tag om den lille stackaren). Den flög iväg direkt när hon släppte den, vilken liten vardagshjälte hon är:) Men nu är det tyst i huset, dottern och hennes kompis försvann upp på rummet och jag känner mig dåsig.

Nåja, i varje fall - dagdrömma var det. Dags att susa iväg i drömtankar. En kopp Earl Grey de Provence-te bredvid mig, bilderna klara från tumblr.com, nu ger vi oss iväg ...

Lantstället på bilden ovan, där kan jag se mig dona runt med diverse uppgifter. Naturligtvis finns det bed & breakfast där, med mysiga rum inredda av mig. Eventuella praktiska detaljer som snickeri och sånt tar mannen min hand om;)

 
Jeans och rutig skjorta är vår "uniform" här. Ni vet, med ärmarna sådär nonchalant uppkavlade, redo att ta itu med dagens att-göra-lista. Gäster på ingång kanske, te och scones som ska dukas fram välkomnande och en brasa som ska tändas. Sen är det säkert något som måste repareras, andra rum som ska städas och allt annat i en lång, aldrig sinande ström - men, hör ni - vi dagdrömmer. Alltså har vi ett lite skimmer över tillvaron ...
 
 
Gästerna kan välja sittplatser och svepa in sig i varma filtar på verandan, om de vill. Och jag myser runt med lite småplock. Njuter av tillvaron och lugnet. Rör runt i grytan med långkoket, som står på spisen och puttrar. En annan dag, utan gäster, slår jag mig själv ner i en gungstol med den obligatoriska koppen te och en god bok.
 
 
Eller stickar "värmetröjor" till muggarna:) Vilken toppenidé, det ser så mysigt ut. Ingen risk att chokladen kallnar ...
 
 
... för massor av varm choklad måste det serveras, där på gården, mitt ute i ingenstans. Rykande varm choklad, med vispgrädde för dem som känner sig hugade på detta. Eller med marshmallows, mm! Och nybakta bullar, paj eller en ljummen, rejäl skiva bröd. Till gästerna, vännerna, familjen och släkten.
 
Det här stället besöker ingen för dess fine dining. Nej, här gäller det rustika, enkla och lugn och ro. I huvudsak en god frukost och sedan dagens härliga bakverk på eftermiddagarna. Det skulle gå att få äta kvällsmat med oss, om man vill. Kanske till och med kunna beställa ett glas vin, men inte till några hysteriska priser. Jag vet, vi drömmer, då kan man få vara lite generös. Men om det bara gick runt och blev någon liten krona över. Visst skulle det räcka. Räcka till för att kanske kunna bomma igen när vädret är som allra hemskast och ingen vill komma. Då lite sol och värme skulle sitta fint. Eller en liten inköpsrunda för "vinkällaren".
 
I drömmen skriver jag också på en bok. Eller möjligen en kokbok, eller en mix av sköna berättelser, god mat och stämningsfulla bilder. Här finns utrymme för samarbete med både familj och härliga vänner, som har massor av kunskap, inspiration och idéer. Tänk att få dra igång sådana projekt!
 
Ni vet väl att ni skulle vara välkomna allihop, när som helst! Att slå er ner runt det stora, grova köksbordet. Bubbla om allt mellan himmel och jord. Känna dofterna av vanilj, kardemumma och kanel sprida sig i köket när den rykande pajen tas ut ur ugnen. Strax redo att serveras.
 
Pajformen, filtarna och annat smått och gott skulle naturligtvis gå att inhandla i butiken. Det gäller att ha många ben att stå på, även i drömmarnas värld. Och här skulle också många fina hantverk från driftiga bloggerskor finnas representerade!
 
 
Och än så länge är allt frid och fröjd, så länge vi drömmer. För när vi vaknar till sans igen, då finns det en liten, liten hake - sånt här kostar pengar. Stor hake, massor av pengar. Som inte finns på mitt konto. Men det satsas ett par kronor på spel ibland, någon liten lott och sådär. Ni vet, plötsligt händer det ... inte. Eller kanske, vem vet.
 
Men håll med om att det är härligt
 att dagdrömma ibland:)
 
Samtliga bilder från tumblr.com

7 kommentarer:

  1. Jag dog direkt. Vilken jobbig dagdröm - man vill byta tillvaro rakt av! :) Får nöja mig med den där koppen med miljoner chokladbitar runt! Skämt åsido - det är viktigt att drömma...
    Tack för alla goa rader inne hos mig, uppskattar dig!
    Kram Cecilia

    SvaraRadera
  2. Underbart Suz! Du gav mig en dos solsken och glädje! Njutningsfull beskrivning! Som en amerikansk film eller bestseller bok! Älskar bilderna också. Men du, ibland överträffar verkligheten drömmarna, man vet aldrig!
    Jag skulle checka in direkt och återkomma en höstvecka varje år. Skriva på en bok jag med, kanske hänga med dig på höstpromenader i skogen, njuta av er mat och bara koppla av!!
    Kram på dig vännen,
    Anna

    SvaraRadera
  3. Jag kommer! Vad härligt det lät, skulle tom kunna tänka mig att jobba hos dig. Tur att vi kan få drömma oss iväg ibland och glömma verkligheten en liiten stund.
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  4. Jag kommer Suz, det vet du, jag ställer upp på pajbak, att sitta på verandan med en varm filt en blåsig eftermiddag och snacka bort timmar med dig medan långkoket puttrar i köket! Vet du om att du precis beskrev min dröm, min dröm som någon gång kanske kan få bli sann...
    Kramar och tack för alla dina fina ord!
    Nettan

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig dagdröm! Jag tror på att dagdrömma - visualisera sina mål, även om de känns ouppnåeliga - tror det gör att man omedvetet gör såna val i livet som tar dig närmare drömmen. Och en liten lottovinst hjälper ju onekligen sitt till ;)

    Kram
    Eva

    SvaraRadera
  6. Men vet du vad jag tror på drömmar! Jag tror på att sätta ord på sina drömmar och även om det kanske inte blir precis som man tänkt sig kan man hamna ganska nära. Nu gäller det också att tro att drömmar kan bli sanna! :) Jag kommer definitivt komma! Chokladen var pricken över i:et!

    Kram

    SvaraRadera
  7. Dagdrömma, det är mysigt det.
    Hoppas du fått ett tjockt paket från mig och att det har klarat resan.
    Kram
    //bara anna

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz