söndag, november 25, 2012

Söndagsmys

Mys och mys ... efter minst 30 minuters kämpande med att få in de här bilderna som jag vill, ett smärre utbrott (som gudskelov slutade i skrattattack - vad ska man göra!?) och så världens tråkigaste väder! Men jo, vi myser:) Har eldat i brasan så vi har lite för varmt, börjar bli sugna på eftermiddagsfika och jag sitter med datorn i soffan, mannen min i sin favoritfåtölj och följer sporten på tv (heldagssysselsättning nu när Vinterstudion har börjat), dottern och hennes kompis nyss vakna (!) gräddar amerikanska pannkakor till frukost mitt på eftermiddagen ... det här är söndag precis i min stil. Fattas bara ett avsnitt av Downton Abbey;)
 
Idag bloggar jag, delar ut Blog Award och funderar kring gårdagens julmarknad. Dottern har ju sovit bort den här dagen, så någon bildkavalkad kan vi inte räkna med idag heller. Men den kommer. Längtar tills jag själv har tid och kunskap att fixa roliga kollage och redigera bilder så det sprakar om det:) Men det kommer det också, alltid har sin tid. Det här året har ägnats åt nytt jobb, ZbH och att hitta rätt dagslunk för mig, för oss. Vad bär nästa år med sig? Återstår att se, vilken riktning vi styr åt. Ganska härligt att kunna få resonera så, eller inte bara ganska utan mycket! Fantastiskt faktiskt!
 
Ovan ser ni amaryllisen som börjat slå ut vackert, jag köpte en Childhoodbukett i fredags, en fin betongkruka jag köpte av en av mina trevliga julmarknadsgrannar igår, en nyplanterad vit amaryllis i den fina krukan vi fick förra året och så lite juligt med granatäpplen och valnötter i New Edge skålen från ZbH. Det börjar bli dags nu. Att göra adventsmysigt och få "go all in" och skapa stämning.
 
Nu har jag fått gofika av mannen och känner mig gladare:) Bilderna hamnade rätt till slut och jag är tacksam för att goe mannen min fick mig att skratta åt min frustration över tekniken istället för att bli förbannad. Det finns ingen anledning att tappa onödig energi på bagateller ... och det var ju precis vad det var!
 
Nu blickar vi fram emot en ny vecka, ganska välfylld för hela familjen. Dottern ska göra sin första körlektion på körskola, det är dans, mannen har möten och julbord med jobbet, jag ska på julkonsert med mamma och så är vi med och ordnar julbord också den här veckan. Och så är det första advent om en vecka ... vi är med andra ord inte sysslolösa:) Men vi hörs i veckan, för nu tycker jag mig känna lite bloggenergi igen:)
 
Ha en fin start på kommande vecka!
 
 
 
 
 

 


6 kommentarer:

  1. Mysig julkänsla med dina fina bilder Suz. :) Det är en härlig tid vi har framför oss nu. Bara att njuta. :)

    Här hemma njuts det också av interstudion på tv. Fast det är bara jag som njuter. Det är jag som är sportfånen i vår familj och just skidsport älskar jag. :)

    Var sak har sin tid vännen men jag tror att du kommer att tycka det är hur kul som helst att redigera bilder när du kommer igång. Bara lek och ha skoj. Jag kan inte mycket utan allt jag vet har jag lärt mig genom lek. Men jag delar gärna med mig av det lilla jag kan. Och på nätet finns ju allt. Hur mycket som helst om man har tid och lust.

    Din man har helt rätt. Att bli arg på tekniken är bara bortkastad frustration och ditt kollage blev hur fint som helst. :)

    Spännande vecka ni har framför er. Ha det så gott och ta hand om varandra.♥

    Kram Lotta



    SvaraRadera
  2. Det låter som här hemma lilla sonen sover bort helgerna eller ska man säga dagtid och är uppe och ramlar om nätterna. En avkopplande söndag med saffrans bak har gjort mig trött i fötterna men ack så gott det smakade med en försmak av julen.

    Tack för senast
    kram Anna

    SvaraRadera
  3. Tack snälla för awarden. Jag ska se vad jag kan göra med den under veckar. Tusen tack! Anita

    SvaraRadera
  4. Dina bilder är verkligen fina! Jag tittar och tittar, så vackra. Leka och redigera bilder har blivit något som jag verkligen tycker är roligt. Tyvärr har jag problem med utrymmet och måste antingen radera bilder eller köpa till utrymme för att kunna lägga upp på bloggen.


    Det låter iallafall så skönt och avkopplande med brasa och söndagsfika! Mysigt.

    Ha en fin vecka och jag önskar lycka till med första körlektionen!

    Stor kram
    Lotta


    SvaraRadera
  5. Hej igen!
    Underbara foton Suz! Er söndag låter svårslagen! Jag förstår din man, här finns en till fantast av skidstudion!! Älskar skidskytte mest av allt!
    Vi hann aldrig förbi Sövde i lördags, synd att planer redan var gjorda för dagen. Men sonen fick en ny bilbarnstol och det var prio ett!
    Härligt med solen som lyst så generöst idag!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  6. Åh vilka juliga foton. I dag har jag känt hur julkänslorna börjar komma över mig. Dina bilder ökade just känslan. Tack!

    kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz