söndag, november 04, 2012

Förväntningar


Fullspäckad vecka, alldeles för många sena kvällar och massor av intryck att smälta - det är rätt beskrivning av min vecka. Hej och hå vad tiden rusat iväg, lovet är nästan slut för dottern (som lyxar och är ledig måndag och tisdag också, eftersom de har utvecklingssamtal på skolan). På tisdag har jag också tagit ledigt och tänkte ta en liten sväng i Lund tillsammans med henne före skolmötet:)

Igår firade vi min pappas födelsedag, åt härlig lammgryta de lagat åt hela släkten och umgicks. Mamma hade dukat så höstfint och visst känner man sig extra välkommen vid ett vackert dukat bord och med mat lagad med kärlek och omsorg. Likadant var det förra helgen hos mina svärföräldrar! Så tacksam över våra fina föräldrar, mannens och mina<3

Idag hade mannen satt igång och forsla ut löv från vår trädgård när jag kom tillbaka från min skogspromenad. Gissa om jag då fick lite dåligt samvete och kunde naturligtvis inte gå in och sätta mig att pilla med nya datorn! Men solen sken och det var riktigt behagligt, så en stund till utomhus var bara skönt:) Blåsa på tummen till trots ... att hålla i lövräfsan hör inte till de vanliga uppgifterna!

Och ja, ni läste rätt - äntligen har jag kommit till skott vad gäller dator. Liten, nätt, smidig, snygg och med touchskärm. Så, det räcker, måste ju utvärdera först;) Och de där stora jättarna gör reklam för sig så det räcker och blir över ändå (i senaste Bondfilmen t ex, oops;))

Däremot ska jag slå ett slag för Krageholmshonung, fick den i present för ett par veckor sedan av en otroligt snäll person och just nu precis ville dotterna ha honung i teet. Öppnade burken och den ljuvaste honung/citrondoften spred sig i köket! Det finns citronolja tillsatt och den smakar helt fantastiskt i mitt Earl Grey:) Mmm, helt såld!

Nu går vi in i en tid av förväntningar, nalkande advent och sedan julhelg, nyår, kanske lite ledigt och sen ligger ett helt nytt år framför oss. Hur lugnt vi än bestämmer oss för att ta det brukar det ändå bli en väldig massa aktiviteter så här års. Och så länge vi bara tycker det är roligt så är det ju helt ok, men det får inte slå över till stress och press och en massa dåliga samveten!

För min egen del handlar det mycket om att få tid att reflektera och smälta intryck mellan varven. Jag har lärt mig att det är så jag funkar. Kan vara fullt upp, roliga saker, måste-grejer och jobb och ska jag hålla i längden måste jag få ställtid då och då. Gå skogspromenader funkar bra. Vill gärna också komma tillbaka till enklare meditation och yoga. En bit i mitt energifokus. Men det är bara jag som kan säga stopp, ta paus. Därför ser jag till att försöka planera in en viss marginal i min kalender numera. För jag vet att annars hamnar jag i de där situationerna när jag sagt ett sprudlande ja och när det sen närmar sig så skulle jag helst vilja krypa under en sten och bara försvinna.
Vissa saker vill jag ju bara inte missa så då kanske jag behöver trixa lite extra, kanske flytta något eller helt enkelt tvingas ställa in (vilket jag ogärna gör, om det involverar vänner i varje fall).

Nu börjar det bli dags att dra sig tillbaka och vila huvudet på kudden några timmar.

God natt, sov gott och ha en fin start på kommande vecka!

4 kommentarer:

 1. Hallå Suz!
  Låter som Skåne haft en riktigt fin dag idag! Vi körde hem från Östergötland genom ett höstlikt Sverige. Vackert! Ja det där med återhämtning och tid för reflektion är bra klokt! Visst är det egendomligt att man måste planera in det närmast och påminna sig själv om det! Men huvudsaken man får till det! Jag läser och läser, det rensar mitt huvud. Men en liten kvällstitt in på din blogg kändes bra! Önskar dig en strålande kommande vecka Suz!
  Stor kram Anna

  SvaraRadera
 2. Låter som om du har haft bra dagar Suz, så skönt och väl unt. Här har höstledigheten varit välbehövlig men i morgon kör vi i gång igen med full fart framåt!

  Många kramar

  Nettan

  SvaraRadera
 3. Hallå!
  Visst är det härligt att bli bjuden på riktig mat lagad med kärlek och ett omsorgsfullt dukat bord!
  Jag är likadan när det kommer till saker jag gärna tackar ja till och sen nästan inte orkar med för jag gjort förmycket utan att ha vilat emellan. Skillnaden är att jag fortfarande inte verkar lärt mig.. Det är bra att du påminner :0) Önskar dig en härlig vecka och lycka till med din nya dator! Verkar häftig, med pekskärm och allt!

  Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Hej Suz!

  Jag hoppas att du och dotern fick en trevlig dag ihop idag. Förhoppningsvis sken solen på er också. Jag och min bror var ute och promenerade tillsammans idag och då var det ett ljuvligt höstväder.

  God mat vid vackert dukat bord tillsammans med människor man älskar - kan det bli bättre?

  Gratulerar till nya datorn. Det är roligt med de där apparaterna och alla möjligheter som öppnar upp sig med dem. :)

  Jag har blivit bättre på det där med att bara tacka ja till sådant som jag verkligen vill. Men oj, vad det tog tid att komma dit. Jag brukade vara en som sa ja alltid. Ville göra andra glada, vara den som altid ställde upp, drog sitt strå till stacken och ambitiös. Idag vet jag bättre. Idag säger jag bara ja när jag verkligen menar det. Och det var inte så farligt. ;)

  Sköt om dig vännen och ha en fin vecka.

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz