söndag, juni 01, 2014

Lärodikt den 1 juni

 
Lärodikt den första juni
Var glad min själ åt vad du har,
nu har du hundra sommardar,
och detta är den första.
När solens lopp sin ände tar,
då har du nittionio kvar,
och någon blir den största.
Ge noga akt på var du står,
imorgon är med ens igår,
det går så fort att vandra.
Lägg märke till att vad du får,
är hundra sommardar per år,
imorgon är den andra.
(Kajenn)
För många år sedan fick jag denna dikt på ett inbjudningskort till en sommarfest med mina dåvarande kollegor. En väldigt trevlig tillställning vill jag minnas. Kortet har tyvärr försvunnit men jag kom ihåg att det var ord från Kajenn och behövde inte leta länge på nätet för att hitta dessa tänkvärda rader.
 
Med det vackra väder vi blivit bortskämda med många dagar under våren känns det som om sommaren har tjuvstartat och vi får i år alltså mer än hundra dagar! Vilken lyx. Och visst känns det som om vi ska ta vara på detta och passa på att må så bra vi bara kan. Ta hand om oss själva och unna våra kroppar att få en chans att samla energi under de ljusa, sköna sommarmånaderna.
 
Inga storslagna planer tar plats i mitt sinne, men väl några små strategier. Att familjen ska peppa varandra att motionera. Att få in så mycket färska bär och grönsaker jag bara kan i våra måltider. Att leta reda på och besöka gårdsbutiker i sommar. Att bejaka min kreativitet och testa lite olika projekt jag gått och funderat på. Att ta mig tid för det jag vill. Att njuta av sommardagarna oavsett väder.
 
Vi har redan planerat in två roadtrips, båda på västkusten. En tredje är i planeringsstadiet och jag försöker få mannen min att bestämma sig för vad han vill göra på sin jubileumsdag. Inget storslaget, det vet jag är inte hans stil. Så jag funderar över hur vi enklast ska få till det jag tror han skulle uppskatta mest. Vi får se om det kan bli verklighet.
 
Men först är det student och midsommar - sommar i allra högsta grad! Och jobbar på gör vi, det är ju ett tag till innan vi får ta semester på riktigt och inte bara i tankarna;)
 
Önskar er en fin "första" sommardag!
 
 

6 kommentarer:

 1. Vilka fantastiska ord, och tänk 100 dagar till, hoppas de blir som de som varit.
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 2. Åh, så kloka ord! Önskar att alla kunde ta dem till sig!!
  Tack för kommentaren hos mig, kul att vara saknad :)
  Nu hoppas vi på hundra dagar att njuta av :)
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 3. Åh, så klokt och tänkvärt! Man ska verkligen ta till vara varje dag! Igår kväll åt jag och barnen kvällsmat nere vid havet, längst ute på piren satt vi och njöt av hav och sol. Och att vara tillsammans. Då sa jag till dem, att vi ska vara duktiga på att göra sån. Att ta tillvara alla fina dagar, göra dem speciella. Man behöver inte vänta till sommarlov, semester eller helg. Att lyxa till det en vardag med en picknick, glass eller vad det nu kan vara är superviktigt! Du satte ord på detta med din fina dikt!
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 4. En underbar dikt. Jag försöker verkligen ta vara på varje dag o njuta så mycket jag kan. Härligt med student, en fantastisk dag med så mycket glädje o roligheter. Njuut vännen o ha det bäst. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 5. Härligt när man tänker att det är så många sommar dagar. Njuter verkligen av livet. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. Ett tips på en gårdsbutik som ligger längs fina vägar när ni ändå är ute och luftar cabben http://www.gardsnara.se/skane/gunnarods_gard
  Hälsningar Martin

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz