onsdag, juni 04, 2014

PAUS

 
Med stora bokstäver för att det behövs! Sägas till mig själv. Ta en paus. Och tack ni underbara läsare för de omtänksamma kommentarerna<3 Ni har så rätt - jag lovar att andas och landa i att det blir bra hur det än blir. Och skriva listor. Och känna efter var prioriteringarna ligger högst.
 
Vad kan vara bättre än en kopp starkt Earl Grey, en kaka i ugnen och så ett litet blogginlägg innan nästa kaka ska in i ugnen och listorna ska påbörjas. Ja, det blir listor i plural. Först en där jag skriver ner allt som jag vill ha gjort, rakt ur hjärtat utan inbördes ordning. Utav den här listan plockar jag in i min planering det jag själv ska göra och det jag kan be andra göra får bli en lista. Blir det något kvar får det bli en "om vi hinner"-lista:) Alltså före studenten ... några andra planer existerar inte för tillfället;)
 
Utom kanske just motion då, för det får mig faktiskt att må himla bra även om det är nog så tungt innan man kommer igång. Och det rensar hjärnan min. Precis lika bra som kakbaket gjorde idag när jag kom hem. Att få känna att jag klarade av något, härligt! Och att stå där i köket i lugn och ro och röra i skålen - ren meditation!
 
Det har nämligen varit en sån dag på jobbet - när jag måste ge mig på sånt jag egentligen inte riktigt behärskar och bara har fått en liten ynka genomgång av. Och så blir det fel på vissa delar. Det går att rätta till, men dagens jobb är i princip ogjort och sånt gör mig onödigt frustrerad. Och jag har ännu inte fått svar på hur det ska gå till att göra rätt. Så idag är det en sån där typisk dag när jag undrar vad jag ska bli när jag blir stor - eftersom jag då rakt inte önskar stanna kvar i samma yrke tills jag blir pensionär. Som för övrigt väl inte kommer att bli förrän runt sjuttio om man ska ha råd att ha tak över huvudet!
 
Så familjen kan vara glad för att jag hade tårtbak att ta itu med när jag kom hem idag:) Och nu är tårta nummer två i ugnen, teet var ju så himla varmt att jag knappt kunde röra det!
 
Sköt om er, "finingar"!


6 kommentarer:

 1. Känner i gen mig så väl. Man vill så mycket och allt ska vara perfekt. Men framförallt att man ska ta en paus och stanna upp innan man fortsätter i sitt tempo igen. Det blir säkert jätte bra med studenten. Du fixar det fint. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Förstår att det är jäktigt men tror du fixar det galant. Listor är bra;)
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 3. Tänk på dig själv, ta den där extra lediga dagen som du funderar på, det hade jag gjort.
  Kram!
  //www.baraanna.se

  SvaraRadera
 4. Hej vännen!

  Stor varm kram till dig.♥ Jag känner igen mig i listskrivandet. Så gör jag med. Numera har jag också lärt mig att halvera listan när jag har skrivit den. Så att det blir en lista förankrad i verkligheten och som lyfter mig snarare än sänker mig. För de där evighetslistorna som aldrig riktigt tar slut har jag varit proffs på en gång. Så dumt. Lova mig att du skriver korta listor kära Suz. Uppmuntrande listor. Inga listor långa som tapetrullar.

  Det kommer att bli en fin student och gästerna kommer för att träffa er och glädjas och fira tillsammans. Inte för att göra någon städinspektion eller med krav om mat skapad av blod, svett och tårar. Och jag vet att dina kära vill att du ska må bra och njuta tillsammans med dem. Så jag hoppas att du kan stänga den där stressen ute och tillåta dig själv att andas, sänka axlarna och känna dig trygg i att det kommer att bli hur bra som helst.

  Ta hand om dig vännen och stor varm kram.

  SvaraRadera
 5. Bra! Kör igång med listorna bara! :)
  Lycka till med allt som ska göras idag.
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 6. Stor kram till dig och listor, ja de kan man aldrig leva utan

  Kram Kajsa

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz