måndag, juni 23, 2014

Livstecken

 
Jag finns kvar här, bara inte så flitig vid datorn. Jag har nog tröttat ut mig lite på alla plan. Kroppen känner sig lite sliten, mentalt är det skralt med nya uppslag och tron på min egen förmåga att göra några större insatser har sviktat lite.
 
Några rundor i trädgården med kameran (den lilla kompaktkameran) har det blivit, men bilderna har legat kvar på minneskortet och varken tid, energi eller intresse har funnits att göra något mer. Men synd på så rara lingon, eller hur? Alltid roligt att dela med sig lite från lilla täppan. Dagliljorna som stolt blommat med sin vackra form och sin intensivt gula färg. Det finns fortfarande några kvar som lyser upp lite extra när det kommit regnskurar som inte liknar något emellanåt.

 
Lavendeln är på god väg att slå ut och jag längtar än en gång efter att se odlingarna i Frankrike, men är oändligt nöjd med att för tillfället gå här hemma och njuta av våra egna. Stryka med fingrarna över stänglarna och känna den ljuvliga doften sprida sig. Jag längtar efter semester men har inget behov av att åka bort. Jo gärna för att hälsa på hos våra kompisar, men inga långväga resor och vara hemifrån när vi faktiskt ändå har den bästa årstiden just nu.
 
Våren har varit helt fantastisk och sommarens inledning likaså. Att det kommit av sig en aning får vi bortse ifrån och hoppas att den ljuvliga solen återtar makten över regnmolnen. Oavsett hur det blir ska jag i varje fall se till att verkligen njuta av ledigheten när den väl kommer om ett tag.
 
Just för tillfället känns det som om jag har massor jag borde göra men får inget ur händerna. Massor också som jag vill göra, men även på den fronten sker inte ett skvatt! Vad är det med mig? Varför springer tiden iväg och jag tycker att jag inte hinner något alls?

 
Jag tror att det varit lite för mycket logistiktänk den sista tiden och jag behöver helt enkelt komma ifrån en massa planerande och organiserande. Men saker och ting börjar äntligen falla på plats och snart kan jag känna mig nöjd med att ha skickat iväg en del meddelanden, bokat in lite småsaker och klarat av de där "kom-ihågen" som stod på veckans agenda. Det blir nog bra det här, på ett eller annat sätt. Snart kan även jag luta mig tillbaka och bara vara nöjd med livet en stund.
 
Att jag satt ordet nostalgi på bilden med våra gulröda bigarråer har sin förklaring i att jag som liten ofta satt uppflugen i farmor och farfars träd och åt så många jag bara kom åt (och så länge jag fick sitta kvar innan farmor blev orolig över min mages kondition). Tyvärr verkar det inte bli så många i år heller, de ramlar helt enkelt av innan de hinner mogna och sen gör ju fåglarna sitt förstås. Men jag har hunnit äta ett par stycken. Inte barndomens söta, saftiga bär utan ett par hårda stackare. Vi får väl ha tålamod ytterligare några år antar jag.
 
Jag är ledsen att jag inte varit så flitig och läst inne hos er alla fantastiska bloggvänner, men nu börjar gnistan så nätt vakna till liv igen och det blir nog en stunds bloggande varje dag framöver om jag känner mig själv rätt. Det kan vara ett sätt att hitta tillbaka till inspirationen igen. Det ligger så många små projekt på lut att jag gärna vill hitta lite mer energi igen. Inte bara lägga allt krut på att orka cykla och försöka komma igång med joggandet!
 
Ha det fint och stort tack till alla er som inte glömt bort mig! Utan era uppmuntrande ord hade bloggvärlden inte varit densamma<3
 
Ha det fint, hoppas ni har en skön sommar!


11 kommentarer:

 1. Känner igen det där! Alla måsten och borden liksom blockerar handlingen. Men jag tror faktiskt att det är nyttigt att bara vara ibland :)
  Kram Sara

  SvaraRadera
 2. Suz, ibland räcker tiden inte till... det blir så och jag finns självklart här när du hittar ork, lust o vilja. Sedan måste man ibland ta en paus, för att reflektera o det är bra. Du är klok och jag tror att du hittar vägar.

  tack för alla vackra bilder du bjuder på :)

  Orkar du så är det tävling inne hos mig, sista dagen i morgon!

  KRAM - Tanja

  SvaraRadera
 3. Vackra bilder!
  Och sådär är det ibland....man hittar inte lusten helt enkelt....men vi finns ju kvar här när du vill tillbaka!
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 4. Du vet att jag känner igen mig Suz!

  Blev så glad för dina härliga hälsning. Ta det i din takt med lusten och allt. Vi finns här och du har en vän i alla oss!

  KRAM

  SvaraRadera
 5. Vackra bilder! Kul du börjar komma tillbaka. Saknar dina tänkvärda inlägg. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. Blir det för mycket så känns det som att all kreativitet stannar upp.
  I alla fall för mig. Då är det bra att bara vara en stund.

  Hoppas att du får mycket vila nu/Kramen Hannis

  SvaraRadera
 7. Ta et lugnt, vi försvinner inte...man behöver bara vara och komma ifatt då och då. Sådant är livet

  ha det fint
  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 8. Fina vännen, att stressa runt och besöka bloggar är inte det som är viktigast, ibland behöver själen vila för alla intryck som den får och då blir det naturliga pauser. Jag brukar gå på lågvarv under sommarmånaderna och blogga mer under höst vinter.
  Var rädd om dig och gör sådant du tycker är kul!

  Kramar
  Nettan

  SvaraRadera
 9. Måsten kan verkligen blockera det mesta. Hade en sådan period nyligen också, svårt att finna inspiration och kreativiteten kändes påtvingad, och då är det inte roligt. Men nu börjar jag hitta tillbaka och min medicin blev skapande, att ge mig tid till skapande om så bara för en liten stund.

  Hoppas du snart hittar tillbaka med full kraft, vi finns alltid här;)
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 10. Jag är också lite dålig på att sitta vid datorn nu. Det går nog lite i vågor det där tror jag! Känns skönt att kunna göra som man vill, inga måsten! Njut av sommaren och koppla av!

  KRam

  SvaraRadera
 11. Ibland behöver man ta en paus och bara vara. ta hand om kropp och själ, njuta av sommaren. Vi finns kvar. Ha en fin torsdag. Kram Åse

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz