tisdag, juni 03, 2014

Lite ur slag ...

 
... kan man säga så? Ur slag. Spretig, velig och beslutsångest. Ja, det består mina dagar av just nu. Hur kul det än ska bli att fira dotterns student så börjar jag känna en lätt panik stiga. Det är fortfarande så mycket kvar att ordna och tiden springer iväg. Börjar allvarligt fundera på att be om ledigt ytterligare en extra dag nästa vecka! Och jag blir så velig när jag måste bestämma mängder som ska köpas in och tillredas.
 
Och som vanligt vill jag ju så mycket och en hel del kan inte förberedas hur långt i förväg som helst ändå. Men köket är intaget och tårtbak på gång, för de är av det slag att det funkar alldeles utmärkt att frysa dem. De blir nästan ännu godare på det sättet! Och dygnet har bara 24 timmar, allt kan inte göras in i det sista ...
 
Sen är tanken att det ska motioneras idag, det är dags för nästa joggingpass. Men jag är verkligen ur slag, cyklade till jobbet igår och naturligtvis hem igen på eftermiddagen. Det är 9 km enkel resa och en ovan cyklist. Så en något molande värk har uppstått i benen och knäna.  Men morgonen var helt fantastisk, underbart väder med solsken och alldeles vindstilla, doften av nyslagen vall, hinna se alla blommorna i dikeskanten och susa förbi häst- och fårhagar. Synd bara att jag körde lite vilse och sen behövde åka förbi en folkilsken hund som ägaren knappt rådde på!
Hemfärden blev dock betydligt jobbigare, ett rejält uppförslut och några mindre och motvind nästan hela vägen hem. Men jag säger bra jobbat till mig själv! Med allt som ska fixas och fler studenter som ska gratuleras tror jag inte det blir cykeln mer än kanske en gång nästa vecka också, men sen förhoppningsvis åtminstone två gånger per vecka i sommar:)
 
Idag öser regnet ner och det blev bilen till jobbet för att sedan kunna göra lite mer inköp både för att fylla på kylen och kunna fortsätta med bakningen. Jag skulle helst krypa ner i soffan med en kopp te och en god bok, men det får väl vänta till andra hälften av juni;)
 
Ha en skön tisdagskväll!


5 kommentarer:

 1. Oj, jag förstår att det verkligen är fullt upp!! Motionera sen när allt är klart och ta bilen till jobbet. Du kan ju inte hålla på med för mycket på en gång...Tror att du är duktig på att planera och prioritera. Det kommer att bli toppen och gott!!

  Ta hand om dig!

  Kram! ♥

  SvaraRadera
 2. Andas! Det löser sig ska du se..
  Kram Sara

  SvaraRadera
 3. Åh, jag kan riktigt känna din stress i min mage! Det är så jobbigt när det är sådär....även om det handlar om något som faktiskt är roligt. Men du, skriv listor och bocka av. Det är så himla skönt att känna att man kommer framåt. Ju mer detaljerade listor, desto oftare kan man stryka och känna sig nöjd! :)

  Och motionerandet....det är klart att du ska hålla kvar i det eftersom det är så lätt att komma ur det. Men tänk ändå efter....prioritera vad som känns viktigt just nu...kanske ett kortare pass funkar?

  Andas.

  Kram Jennica

  SvaraRadera
 4. Nu, kära vän, tror jag du får slå av på takten o prestationskraven. Du är fantastisk i köket och maten räcker garanterat (brukar ju äta rester i tre dar) Det är fröken S´s stora dag och det är det alla fokuserar på, inte hur många mat o bakverk som står på bordet. Jag vet att S vill ha en mamma "in one piece" på sin stora dag så försök ta ner kraven, andas, ta en kort promenad för att du vill, inte för att du måste. Allt fixar sig. (Precis som här) Stora kramen Kikki

  SvaraRadera
 5. Nu känner jag för att säga stopp stopp stopp. Det blir bra!! Tat lugnt!! Känner så väl igen mig själv. Det där tricket med att skriva listor på allt som ska göras och allt som ska köpas på olika dagar tycker jag är utmärkt. Man känner sig så duktig när man kan bocka av den ena punkten efter den andra. Dessutom får man superkoll på läget!! Kram o ha en trevlig student.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz