söndag, juni 29, 2014

Ta vara på tillfällen

 
I stort och smått gäller det att ta vara på tillfällen som ges! Som att laga en härlig måltid utomhus när vädret tillåter. Njuta av god mat och ett glas bubbel när solen kikar fram genom den annars så gråmulna himlen vi hade hela nästan hela lördagen.


 
En god sallad, en fuskvariant av aioli (en vitlöksklyfta pressas i en burk crème fraiche). Duka bordet ute på terrassen ...

 
... bredvid nytillskottet hos oss, en Muurikka. Mannens födelsedagspresent från dottern och mig förra året! Som han gått och tänkt och tänkt på, men inte blivit färdig att välja vilken modell och komma till skott förrän nu ... när nästa födelsedag närmar sig med stormsteg. Månne tänkte han att han inte skulle få något i år:)

 
Den här presenten kommer nog att utnyttjas flitigt och komma hela familjen till gagn, det smakade helt underbart och gick väldigt smidigt. Det visste vi ju, i och för sig, eftersom goda vänner redan har en sådan och bjuder på läckerheter tillagade där.

 
Premiären blev laxbitar och pilgrimsmusslor hastigt marinerade i lite olivolja, citronsaft, honung och Tabasco som sedan snabbt stektes upp på hällen. Några paprikabitar fick också hänga med där. Och som sagt, en sallad och aioli till detta. Några varv med salt- och pepparkvarnarna och det hela var klart. Och smakade helt fantastiskt!

 
Liksom bubblet. En solig lördagskväll hemma på terrassen. Semestern har inte börjat än, men det känns ändå gott. Att njuta av tillfället. Ta en lugn hemmakväll och bara vara. Det gäller att ta vara på stunderna. Och ibland går det alldeles utmärkt att improvisera.
 
Ha en fin söndag!


8 kommentarer:

 1. Hej Suz!
  Låter och ser super gott ut! Blir riktigt inspirerad! Här ska vi ha grannar på hemlagad pizza ikväll, varför inte en söndag i juni?!! Ska bli mysigt!
  Önskar dig en fin söndag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Men gud så gott det ser ut! Och helt rätt att ta tillvara alla tillfällen i livet, det är det som är vardagslyx! :)
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 3. Mmm för grillmat, pärlande dryck o ta vara på livets goda, sådant som sätter guldkant i vardagen. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 4. Visst är det härligt att njuta även om inte semestern har börjat. Så gott det ser ut. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. Njuta tillfället, bara vara ...så rätt, så bra! Det ser jättegott ut och precis som Anna blir jag inspirerad ;) Improvisera är ibland det bästa och resultatet kan bli oväntat bra!

  Stor kram finaste Suz!

  Lotta

  SvaraRadera
 6. Ser verkligen jättegott ut. och visst gäller det att ta tillvara på stunderna.
  fin måndag till dig
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 7. man får verkligen ta vara på alla tillfällen att få lov att vara utomhus, känna sommarfeelingen. Att både laga mat och äta ute är en fröjd...och den där Murikan verkar ju superbra

  Har bytat blogg och lämnat Le petit jardin bakom mig...så häng med mig här istället
  http://konstattleva.blogspot.se/

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 8. Hej vännen!

  Så gott ni har det och du har så rätt kära Suz, det gäller att ta tillvara på stunderna. Gripa de tillfällen som ges och njuta här och nu. Och jag vet att ni är bra på just det. Njuta av livet. Tillsammans.

  Denna sommar gäller det verkligen att gripa stunderna mellan regn- och åskskurar. Här föll 50 mm på ett dygn i helgen. Välkommet regn och lika välkommet är solskenet som snart vänder åter. Livet är gott kära Suz.

  Ta hand om dig du fina!♥

  Kram i massor

  Ps. Tänkte på dig härom dagen då det pratades på radion om er amfiteater. :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz