torsdag, maj 01, 2014

Välkommen Maj!

 
Vi välkomnar maj med blommande rapsfält i Skåne! Plommon och bigarråträden som nästan blommat över och äppelträden som är på gång. Helt otroligt vilken vår det varit och som enligt meteorologerna redan övergått i sommar ...

 
... vilket naturligtvis gjorde det lite svårt för vårtalarna runt om i södra Sverige igår kväll. Men vi hade en härligt, vindstilla kväll med lite korvgrillning och sedan stora bålet i amfiteatern. Kul att se så mycket folk samlas här och njuta av den vackra kvällen.
 


 
Det går fort när elden väl är tänd. Visst är det något fascinerande med de här bålen, vårsång och ljusa kvällar? Igår var det dock något svalare än på flera dagar, men det värmde ju gott vid glöden. Borden flyttades närmre och närmre i takt med att mörkret sänkte sig över vår lilla by.
 
 
Idag inledde jag med bananpannkakor, något som inte blev så uppskattat av mannen min så dem får jag ha ifred i fortsättningen:) Jag tycker det är ett fullgott alternativ till vanliga pannkakor och känner mig så nyttig eftersom de inte innehåller något vetemjöl! Lite blåbär och kanel på toppen och så en gnutta agavesirap ... mm, bra start på dagen:)
 
Härligt med långhelg igen! Jag har på känn att det blir kanelbullar idag, med massor av vanilj och kardemumma. Inte så nyttigt kanske, men något måste man få unna sig ibland och jag kör en successiv förändring här hemma. Ett steg i taget;)
Något grillat ikväll kanske, något gott i glasen och lite avkoppling efter en dag med diverse hemmapyssel både ute och inne.
 
Men först hoppas jag att internet inte bråkar med mig utan att jag kan få gå en bloggrunda hos er och få komma med lite glada tillrop i era kommentarsfält:)
 
Ha en härlig första maj!
 
PS. Och så har jag kvar tankarna på vem jag vill vara;) Ni kommer nog att se ett inlägg snart, med funderingar. Kanske inte någon klar målbild än, men lite resonemang kring ämnet.
 

8 kommentarer:

  1. Det är ju så himla vackert med allt som blommar nu!
    Jag har faktiskt aldrig testat bananpannkakor....och jag kan ju bara tänka mig hur barnen skulle reagera....fast, kanske...man vet aldrig! :) Får testa!
    Kram Jennica

    SvaraRadera
  2. Hej Suz!
    Ja så vackert det är ute nu! Spännande att meterologerna klassat det som sommar!! Vad blir kvar av sol och värme till sommaren?! Tur det inte finns en bestämd mängd sol och värme att tillgå!!
    Dina pannkakor ser underbara ut! Här inledde vi med scones idag och har sedan sått i landen. Mysigt!
    Njut 1 maj!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig bild på rapsen. Så mysigt du ska ha det. Kanelbullar. Mums så gott. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  4. Ja nu är Skåne verkligen som vackrast! Bananpankakor låter så gott, har länge varit sugen på att testa och det är kanske dags att göra det nu ;)
    Kram Sara

    SvaraRadera
  5. Härliga bilder!
    Läste också ditt tidigare inlägg om dina funderingar på vem du vill vara, intressant. Man klarar sig på mindre pengar än vad man tror. Jag skrev ett inlägg häromdagen om att shopping har blivit en hobby, herregud, vart är vi på väg? Vi behöver inte ha det allra senaste hela tiden.
    Någon gång måste man bara bli nöjd och värdesätta ledig tid mer än pengar...
    Kram!
    www.baraanna.se

    SvaraRadera
  6. Så mysig Valborg och första majj ni har haft vännen, hoppas att du njuter av en ledig fredag, med en god kopp te och en bra bok. Nu måste vi snart börja planera för en träff igen.
    Ha en skön helg vännen.
    Kramar
    Nettan

    SvaraRadera
  7. Så vackert med alla blommor, här njuts det i fulla drag Tack för kommentaren om mina lådor, ja jag tror det blir bra när det väl kommer på plats.
    Önskar dig en fin kväll
    Kram
    Annie

    SvaraRadera
  8. Ja men du är ju för härlig du!! En pärla!

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz