fredag, maj 09, 2014

11 315 dagar, år som flyger förbi

 
Jag tar mig en lugn fixarfredag idag. Började dagen med morgonfotografering i trädgården, mellan regnskurarna. Mer jämförelse mellan kamerorna ... översta bilden Nikon, andra bilden Samsung och resten av bilderna Nikon. Tänk att det kan vara så kul att fotografera!
 
Sen fick det bli dammsugning före frukosten. För att kunna sitta ner och njuta av en stor kopp te och bananpannkakor i lugn och ro. Ute strilade regnet återigen.

 
Idag är det en lite speciell dag för mig och mannen min. 11 315 dagar sedan det "sa klick". Tänk vad åren bara flyger förbi! Och jag kan inte beskriva med ord hur mycket det betyder att ha honom vid min sida. Min klippa, min ö i det stora havet, min man med det varmaste hjärtat och den trygga famnen. Tillsammans med dig känner jag mig hel. Ödmjukt ber jag om många fler dagar.
 
 
Det glittrar i regndropparna och jag går omkring i trädgården och tänker på hur viktigt det är att njuta av stunden. Att ta vara på stunderna varje dag. Inte glömma bort att se allt det vackra och fina vi har runt om oss i vardagen. Uppskatta det vi har och inte bara sträva efter mer hela tiden.
 
Ibland kan vi säkert lite till mans tänka "var det inte mer än såhär?", men visst har vi mycket att vara glada för. Vi kan lätt hamna i en situation där vi hela tiden vill sträva efter mer, bli bättre, göra om och förbättra både oss själva, hemmet och jobbet. Men ibland måste man få känna sig nöjd. Vila i stunden som vi befinner oss i och känna oss tillfreds. Inte stressa vidare till nästa punkt så fort vi är klara med en bit, för att efter ett tag börja om från början igen. Jag säger inte att vi bara ska slå oss till ro och vara nöjda för resten av livet, men att vi lite då och då ska ge oss chansen att känna oss glada och nöjda med vad vi uppnått.
 
Känna in livet och njuta av stunden.
 
 
Några äppelkvistar fick komma in idag, att förgylla byrån i hallen. Blir glad när jag tittar på dem. Uppskattar stunderna med småpyssel när jag kan gå omkring och flytta saker hemma, piffa lite här och lite där. 

 
Några små kvistar prydnadsapel fick sin plats på bordet i en liten skål. Tycker om att plocka fram vackra saker att ha på bordet.
 
Nu ska jag gå och fortsätta med rensning och får riktigt ordning på min lilla kreativitetshörna. Kanske jag äntligen kan få lite ro där sedan. Att hitta på nya projekt och få låta kreativiteten flöda.
 
Solen lyser just nu därute, men kan det månne bli någon längre stund? Ganska ostadigt, men det är inget jag kan påverka och nu tar jag tag i det jag hade tänkt för dagen.
 
Njut av en fin fredag mina vänner!
 

5 kommentarer:

 1. Grattis till er båda! Kärleken är underbar!
  Och hoppas också att ni får en fin helg!
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder av ett regnigt fredag.
  Länge leve kärleken, underbart!!

  kram kajsa

  SvaraRadera
 3. Så härligt att ni firar. Det är underbart att ha någon att dela livet med. Du beskriver så klokt hur vi ska ta hand om vårt liv. Vackra bilder. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Så vackra bilder! Kul att testa sig fram skulle finnas mer tid för detta bara...
  Grattis till er och ha en fin helg, kram Suss

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz