lördag, maj 03, 2014

Härliga lördag!

 
Äppelblommorna är på gång, Purpurapeln har slagit ut och doftar fantastiskt vid uteplatsen - vad mer kan man önska såhär en ledig dag?
 


 
Översta bilden är tagen med Nikon, 50 mm objektiv och den här är tagen med vår Samsung kompaktkamera. Jag experimenterar och tycker det är roligt att försöka få fram lite olika bilder, se hur mycket jag kan "klara mig utan" systemkameran. Och jag erkänner, jag kör fortfarande i autoläge!
 
Purpurapeln, med sin härliga doft och sina röda blommor och ganska mörka bladverk. Nöjd över att vi valde dessa träd vid vårt terrass. Gissa vilken kamera:)


 
Bergenian blommar vackert och brer ut som ogräs, men den är en tacksam marktäckare och tar död på det mesta ogräs i närheten. Nu gissar vi kamera igen:)

 
Bigarråträdet har snart blommat ut, men än hänger många blommor kvar. Den här bilden tog jag igår eftermiddag och jag är glad över hur länge de suttit kvar och lyst upp vår trädgård med sin vackra blomprakt! Kamera? Jadå, det var Samsung på de tre sista också.
 
Vet ni, igår morse vaknade jag av att göken gol! Glömde alldeles bort att nämna det i gårdagens inlägg. Visst är det ett härligt ljud:) Och den gav ifrån sig lite ljud även på eftermiddagen. Jag blir lite nostalgisk, det är så mycket barndom för mig.
 
Ha en fin lördag! Det är inte omöjligt att jag kikar in igen ... och berättar om vilka galna tankar och dagdrömmeri jag hade igår morse, när jag vaknade tidigt och låg och lyssnade på göken.
 

8 kommentarer:

 1. Det är så vackert när träden blommar! Här har det varit frost i natt, så jag hoppas att inte det påverkar fruktämnena! Vackra foton du bjuder på!
  Önskar dig en härlig lördag!
  kram M.E

  SvaraRadera
 2. Oavsett kamera tar du väldigt fina bilder på allt det vackra som fullständigt explodera ute i naturen just nu. Ha en mysig helg. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 3. Åhh jaaa berätta dina galna tankar och dagdrömmeri!! Vill höra!! :)) Tror inte att de är galna överhuvudtaget ändå så :) Tror de är roliga, fulla av inspiration och glädje!

  Du tar jättefina foton oavsett kamera eller mobil! Alltid vackra foton. Jag tror att du är vacker i själ och hjärta också.

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 4. Så vackra bilder. Spännande vad du Tänkte när göken gol.ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. Så många vackra bilder, och så roligt att höra göken, var ett tag sedan jag gjorde det.
  Hoppas du får en fin söndag
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 6. Så många härliga blombilder! Kul att du experimenterar lite med både bilder och kamera. Själv är jag hjälplöst förälskad i min systemkamera och tar bara fram mobilkameran då och då.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Så många härliga blombilder! Kul att du experimenterar lite med både bilder och kamera. Själv är jag hjälplöst förälskad i min systemkamera och tar bara fram mobilkameran då och då.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Mmmm….underbara bilder Suz! Göken är ju ett vårtecken som gör en alldeles genomlycklig. Det är en ljuvlig tid nu!!

  KRAM

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz