måndag, maj 05, 2014

Brödbak och bloggfunderingar

 
Ett nybakat bröd till söndagsbrunchen och senare på dagen ett gott tillbehör till fiskgrytan ... ett extra plus är ju att jag gillar den här sysselsättningen. Den här brödvarianten hade havrekli i degen och passade alldeles utmärkt att rosta. Perfekt att stoppa färdiga skivor i frysen stod det i receptet. Bara en liten bit över, så ingen idé att testa den här gången:)
 
Så var det en ny vecka, efter en härlig och lugn långhelg. Nu får vi jobba på ett tag innan vi kan ta ut nästa långhelg, men det är kanske tur att det kommer ett par "normala" veckor så att man kan komma in i rutinerna igen:)
 
Igår var vi iväg och köpte en ny cykel till mig, här ska minsann "vardagsmotioneras" lite. Men tror ni inte att en liten plastdetalj var sprucken när vi packade upp cykeln ur sin låda! Ringde butiken idag, men där var ju naturligtvis ingen på plats som kunde svara på min lilla enkla fråga om hur vi skulle lösa det här lilla problemet på bästa sätt. Vänta tills imorgon och ring igen var deras svar. Ok, då kör jag väl ett annat träningspass istället idag.
 
Nu sitter jag nöjd här vid datorn och ger mig in på lite olika inlägg av skiftande karaktär. Skapar utkast, går tillbaka och tar bort lite, lägger till lite och sparar igen. Inte redo att dela med mig av alla tankar än. Det är svårt när man inte vill vara för personlig, inte lämna ut sig själv alldeles för mycket. Men samtidigt är det fint att ha lite ventiler, få lite perspektiv och andra infallsvinklar när ni kommenterar.
 
Härinne har jag bara träffat på vänliga själar, men jag vet att det förekommer andra inte alltför vänliga kommentarer hos en del av er. Sånt har jag varit lyckligt förskonad från och jag hoppas att jag slipper i fortsättningen också. Naturligtvis ska alla ha rätt att säga vad de vill, men om det blir ett påhopp på skribenten tycker jag att man kan behålla det för sig själv.
Ute i verkliga livet umgås vi i regel inte med människor vi inte trivs med, människor som kanske har helt andra värderingar eller som vi helt enkelt inte kommer överens med. Men vi klankar inte ner på varandra ideligen för det!
Det behöver vi inte göra här i bloggvärlden heller, gillar vi inte den riktning en blogg tar får vi väl gå vidare och hitta andra som fyller våra intressen bättre. Såvida man inte lite snällt skriver att man saknar det ena eller det andra på bloggen man läser, kanske har bloggägaren kört fast och till och med behöver lite input från sin omvärld och sina läsare. Så kan jag absolut känna det ibland, men då brukar jag antingen göra ett litet uppehåll eller fråga er om råd.
 
Hoppsan nu gick jag visst igång lite. Kanske för att jag inte var ute och strövade i tåg i torsdags, inte något som ligger för mig. Jag är faktiskt så totalt ointresserad av politik att jag nästan skäms. Jag vet ju att vi ska ta vårt ansvar och sådär. Men vem ska man kunna lita på i dagsläget och det är ju så komplext i världen att inte ens det enklaste beslut kan fattas utan att det påverkar och påverkas av så mycket annat. Jag är inte den som kommer att förändra världen, så mycket vet jag i varje fall!
 
Ha en skön måndagskväll!

2 kommentarer:

  1. Kloka ord! Och så gott brödet ser ut! Recept?
    Kram Sara

    SvaraRadera
  2. Ser gott ut! Visst ska man vara snäll i bloggvärlden. Du skriver väldigt bra om det. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz