lördag, juni 29, 2013

Kaffe!


Ibland blir jag oerhört sugen på kaffe! Men helst då med något gott till:) Fastän det borde jag inte alls. Inte efter hälsoundersökningen i förrgår:( Eller nej, ingen sur gubbe förresten. Det var väldigt skönt att få svart på vitt, alla värden är bra och min hörsel är toppen. Hör till och med så bra att min hjärna snappar upp och måste bearbeta massor av ljud som många andra i min ålder inte hör. Skönt att ha en bekräftelse på varför jag ibland kan känna mig så trött när jag varit i surriga miljöer en längre stund.

Så egentligen fanns det bara ett problem - jag är för kort!:) Visst hörs det bättre än att siffrorna på vågen är för höga;) Nåja, vi hade ett jättebra samtal, företagssköterskan och jag. Och jag visade min lilla lista på mål och strategi, som sakta men säkert förankrar sig i både hjärna och handling. Här hemma struntar jag i vågen och har istället några plagg i garderoben som ska sitta bra. Mycket vatten. Mindre portioner. Men inte mindre njutning för det! Det är viktigt. Inga vansinniga dieter, utan hitta ett bra sätt att leva som håller i längden.

Nu är det kaffe! Och paj;)

12 kommentarer:

 1. Kan intyga att den var god!

  SvaraRadera
 2. Ser "smarrigt" ut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör fler nästa gång och förväntar mig fikagäster:)
   Kram

   Radera
 3. Men så gott med paj! Jag gjorde en paj idag jag med :) Jag tog det jag hade i frysen så det blev en paj med blåbär, hallon och svarta vinbär. Lingonen lät jag bli :)

  Hahaha för kort? Ja det kan man också säga i såna lägen ;)) Jag tycker din syn på diet är verkligt sund. Inte mindre njutning men tänka sig för lite. Jag tror att om man bara rör på sig tillräckligt så går det bättre. Själv går jag inte upp i vikt utan väger som en flugskit bara. Men magen är som en kanonkula ändå. Jag borde verkligen få mig bättre kondition och mer muskler. Fast får, får man ju inte. Man måste tydligen jobba för det. Så jag avvaktar lite :)

  Kram till dig!

  SvaraRadera
 4. God morgon bästa Suz!
  Du vad har solen och värmen tagit vägen?!! Inte är den nere hos oss idag iaf!! Härlig paj! Jag är en konstant teadrickare så inget kaffe för min del. Mannen står för den delen här hemma. Jag tycker också du verkar ha en sund inställning till mat och dieter. Någonstans måste det ju vara viktigast att leva gott och njuta, om så ngt extra kilo råkar fastna så so what. Men så klart man ska hålla lite koll så kroppen mår bra och orkar länge. När man reser i såväl Indien som många länder i Afrika så råder ju dessutom helt andra kvinnoideal. Spännande hur det kan skifta så!
  Önskar dig en toppen fin söndag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Kaffepaus är ett måste för mig! Att göra klart - och sen kaffe och en tidning (Sköna Hem t.ex.) Älskar att sätta mig ner och njuta av kaffet och känna mig duktig och värd pausen!
  Vilka jättefina kollage du komponerat!

  Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Smarrig paj! Tycker du har en sund inställning till dieter, det måste gå att hitta ett "vanligt" sätt att leva och kunna njuta ibland. Jag har för övrigt samma problem, jag är för kort ;)
  Fina collage du har gjort.
  Kram.

  SvaraRadera
 7. Paj låter gott. Kaffe däremot tycker jag inte om.

  Att strunta i vågen tycker jag låter som en fantastiskt bra idé. Kläder att mäta med eller ett måttband är mycket bättre. Lycka till med dina mål. Du kommer klara det galant!

  SvaraRadera
 8. Paj och en god kopp kaffe det är smarrigt det. Lycka till med dina uppsatta mål, klarar du säkert galant. Ha en fin måndag. Kram

  SvaraRadera
 9. Åh så härligt att få höra sådant på hälsokontrollen. Skönt med bekräftelsen att man faktiskt mår bra.

  Kaffe kan jag också gilla i bland, men mest är det te som gäller. Bra mått med kläder som ska passa och sitta snyggt bättre än kg på en våg.

  Många kramar

  Nettan

  SvaraRadera
 10. Kaffe, miit livselexir, pajen kan jag gärna avstå ifrån men aldrig mitt kaffe....Våg har jag inte haft på minst 20 år, äta sunt o röra på sig är min melodi o det funkar. Kramisar Tina

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz