söndag, juni 09, 2013

Aktivitet i byn

 
Söndagsmorgon med promenad till sjön för att se starterna i årets Triathlon. Två grupper släpptes iväg för att göra ett sprintlopp enligt programmet, vilket innebär 400 m simning, 2 mil cykling och 5 km löpning. 

 
40 minuter senare startar en halv Iron Man, 1900 m simning, 9 mil på cykel och sist en halvmara d v s 2,1 mils löpning! Här vet jag knappt om jag ska låta mig imponeras eller det är läge för att tycka att det är bara galet ... men jag måste nog ändå imponeras.
Jag har tagit mig runt Göteborgsvarvet två gånger, inga alls imponerande tider utan bara precis verkligen tagit mig runt och jag vet hur jag kände mig efter det! Snuddar vid tanken att ha simmat och cyklat före det, helt otänkbart. Vilka förberedelser ett sånt här lopp kräver! Det är nog en livsstil att ge sig in på den här banan.
Och absolut inget för oss, kan vi konstatera - vi blev alldeles trötta och behövde gå hem och vila efter att ha sett alla galet duktiga, sportiga människor;) Vi kände ingen av deltagarna så engagemanget svalnade något från vår sida när simningen var över och de tog sig ut på cyklingen.
 
 
Grannhundarna är lite olika förtjusta i att bada, Vince tvekade inte en sekund medan Mazarin nog mest följde med för att busa lite:) Det gäller att hålla sig undan när de kommer upp i varje fall, annars riskerar man bli lika blöt själv. Men jag är glad över att få känna så mysiga hundar:) och deras familjer.

 
Vackra lupiner kantar delar av vägen hem genom byn ...

 
... liksom stora vallmo!
 
 
Dagen började med massor av moln, för att sedan övergå i en ganska blå himmel. Det har varit en skön, lat söndag. Vi drabbades av stora söndagströttheten och varvade fika med bokläsning och middagslur i trädgården. Men jag tror det är nödvändigt med sådana här stunder lite regelbundet, fastän vi känner oss kolossalt overksamma och slöa så behöver vi säkert detta. Alla behöver ladda batterierna med vila ibland.
 
Ha en fin start på kommande vecka!

4 kommentarer:

 1. Hej Suz!
  Här har du en till som tagit sig igenom denna söndag i ett makligt tempo. Mer fart på mannen och sonen dock!! Så härligt det var när molnen skingrade sig och solen tittade fram. Lite fix i växthuset har det dock blivit. Jag tror också att det är viktigt med sådana här hämta-andan eller bara-vara dagar då och då. Så fin era solstolar är!
  Jag tittar också hellre än deltar och brukar undra vad som driver folk till att satsa så stor del av sitt liv på tex Triathlon. Jag har inte mkt tävlingsinstinkt så kanske är det redan där jag faller bort:-)
  Önskar dig en fin start på kommande vecka!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Har oxå haft en lugn o skön söndag, vilket behövdes efter en hel veckas aktiviteter inför fredagens studentfirande. Avslutade dagen i en solstol då vi oxå fick strålande väder o solen trängde sig igenom molnen. Ett perfekt avslut på en rolig vecka. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 3. Jag kommer nog aldrig delta i Triathlon men jag förstår grejen för jag går oftast all in när jag bestämmer mig för saker:)Jag får träna på att begränsa mig när jag blir för intensiv för jag tycker allt är så kul. Ja vad gjorde jag utan min yoga och naturen som jordar mig och jag tränar på att ta fram drivet när den gynnar mig:)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Ladda batterierna måste man. Söndagar brukar vara bra till det.
  Önskar dig en skön tisdag också.
  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz