fredag, augusti 12, 2011

Inspiration

Så var det fredag och ledig dag:) Men oj, var tog dagen vägen? Lite fix här, lite fix där, en joggingtur i skogen, bara regn och åter regn och så plötsligt är det kväll! Men det har ändå varit en skön dag, visserligen utan att jag landade vid sybordet som jag tänkt ... kanske blir det en stund i helgen istället.

Till kvällsmat har jag snott ihop en specialare som min man bjöd på en gång ... en mysig kväll på stranden med en liten grill och foliepaket med hemligt innehåll (för många, många år sedan!). Under årens lopp har minnet svikit oss och vi har improviserat innehållet något ... idag blev det potatis, lax, späda morötter, färsk lök, lite dill, flytande smör/rapsolja och så kryddat med lite salt och peppar samt pressad citron. In i ugnen istället för grill, för som sagt, det regnar. OBS! Förväll grönsakerna lite först, annars blir laxbitarna överbakade.



Bild från HM Home, websidan

Nu över till lite sovrumsinspiration ... jag har liksom kört fast under en längre tid på denna fronten. Rummet är klart, nya sängen på plats, gardiner etc men sen sa det stopp. "Piffing" saknas och jag har svårt att bestämma mig för vilken stilriktning det ska få ta. Vi är inte helt igenom lantligt shabby chic, vi är mer åt det lite stramare hållet men ändå med den där rustika känslan. Det får inte bli stelt och strikt och heller inte slå över i det makalöst romantiska. Sneglar på Lexington och Gant Home, men tycker att det är förfärliga priser. Visst, det är säkert kvalitetsskillnad, men verkligen så mycket? Vi investerade i ett tämligen dyrt lakan i modell dra på, när vi köpte sängarna, men hela bäddset!?
Hittade fina linnesängkläder på HM Home, har duken ur deras sortiment i tvättat linne och den är underbart mjuk och skön! Kan detta vara något att satsa på? Fortsättning följer ...


Ha en skön fredagsmyskväll!

1 kommentar:

  1. Roligt att höra att inköpet blev bra!

    Jag kan rekommendera HM sänglinne, jag har de vita & sandfärgade sängkläderna och de är superbra!
    HM är duktiga på att snappa upp trenderna.
    Vi var där idag och inhandlade lite kläder till ungdomarna. De hittade mycket fint.

    Lycka till!
    Maria

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz