tisdag, augusti 30, 2011

Italiensk kyckling


Urklipp ur tidningen MåBra

Här kommer receptet på vår kvällsmat, Italiensk kyckling med färsk pasta!

Till 1 person behövs:

1 kycklingfilé, ca 125 g
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 tsk olja
1 dl vatten
1 tsk kycklingfond (själv använde jag en liten "ask" av Knorr Fond du Chef till 3 filéer)
1-2 tsk balsamicovinäger
2 kronärtskockshjärtan på burk
1 msk hackad basilika
1-2 körsbärstomater

Banka ut kycklingen med handen, eller dela dem på längden i tunnare bitar. Skala och hacka vitlöken. Krydda och stek kycklingen i olja i en stekpanna, ca 3 min på varje sida beroende på tjocklek. Tillsätt vitlök, vatten, fond och balsamicovinäger i pannan. Dela kronärtskockshjärtan i halvor och lägg ner dem i skyn. Låt allt koka ihop någon minut. Skiva tomaterna och lägg dem och basilikan på kycklingen. Servera med nykokt pasta.

Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz