måndag, juni 01, 2015

Den första


 
Lärodikt den första juni
 
Var glad min själ åt vad du har,
nu har du hundra sommardar,
och detta är den första.
När solens lopp sin ände tar,
då har du nittionio kvar,
och någon blir den största.
 
Ge noga akt på var du står,
imorgon är med ens igår,
det går så fort att vandra.
Lägg märke till att vad du får,
är hundra sommardar per år,
imorgon är den andra.
 
(Kajenn)
Då kommer min favorit i repris här, precis som utlovat. Inte för att dagens väder direkt sjunger om sommar, men visst ska vi ta och hoppas att nu är den på gång. Och då tar vi vara på varenda liten sommardag, solsken som regn. Tänker på att vårda våra ljusa sommardagar och sätta lite guldkant även på vardagarna.   
Det behöver inte vara så märkvärdigt att göra en helt vanlig dag speciell. Bjud på lite festligare mat, packa en picknick och ta med till en plats som ni kanske inte brukar besöka, jag är säker på att det finns ställen i närheten som ni aldrig tänkt på. Eller duka med finporslinet och plocka fram vinglasen, passar det inte med vin så går det precis lika bra att dricka något alkoholfritt ur dem! Om det regnar kan ett biobesök vara mysigt. Får vi en riktigt varm sommar kan det vara riktigt mysigt att åka och ta ett kvällsdopp efter jobbet. Samla på dig lite lättlagade, nya recept att hämta inspiration av när idéerna tryter.  
Vi har så lätt för att sucka över vardagens tristess, men det är ju bara vi själva som kan göra något åt det. Så nu lovar vi varandra att gnugga geniknölarna och komma på lite roliga saker som inte nödvändigtvis vänder upp och ner på tillvaron, men som kan bli till sköna minnen att plocka fram i höst och vinter när mörkret och kylan kryper närmre. Ju enklare desto bättre, det brukar oftast bli bäst.
Less is more!
Sköt om er<3

3 kommentarer:

 1. Härliga tankar. De ska jag tänka på i sommar. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Vilken underbart fin dikt, och så sann! Ja du vi får allt göra vad vi kan för att lyfta dagarna och inte bara låta dem passera. Det är de små små sakerna som gör alltihop.
  Fin dag till dig!
  Kramen Pia

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig dikt! Så sant! Och det sägs att solen kommer till helgen:)!!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz