fredag, juni 12, 2015

Skugga - dagens fotoutmaning

 
Skugga - dagens tema hos Fröken Foto. 

I trädgården är det skönt med skugga ibland. Jag uppskattar att sitta i skuggan och läsa när solen står högt på himlen mitt på dagen. Eller att ta en liten paus från solen på bänken ni skymtar. Men precis lika gott är det att slå sig ner där i fullt solsken en tidig vårdag, när löven inte skuggar helt.

På bilden är det kvällssol i vår trädgård. Gången har blivit fin sedan mannen min la om den och den nya stenen som fyllnad bredvid lyser upp och ger det hela mer liv.

 
Den lilla busken av Bornholmsfikon bär frukt, till skillnad från vårt stora fikonträd i uterummet. Men det är å andra sidan någon spansk prydnadssort, som enligt trädgårdshandlaren inte bär frukt så det visste vi ju redan när vi köpte den för många år sedan. Bornholmsfikonet har vi provat ha i uterummet, men det trivdes inte alls och därför fick det flytta ut på södergaveln istället. Ett vettigt beslut verkar det som:)
 
I morse vaknade vi till ett disigt landskap, men snabbt kom solen och den blå himlen fram. Det ser ut att bli en härlig dag för studenterna. Ska själv fira goda vänners dotter idag och har redan sett bild på förväntansfull student på fb. Det är ett år sedan vår egen dotter sprang ut och tänk vad tiden flyger iväg! Jag minns alla förberedelser och planering, många gäster och glada ungdomar, men framför allt en dotter som strålade av glädje och energi. Fina minnen<3
 
Önskar er en härlig fredag<3


10 kommentarer:

 1. Skönt att kunna välja olika platser i trädgården efter årstid och väder. Älskar när trädgårdsgångarna snirklar sig fram och man kan upptäcka något nytt efter nästa krök. De senaste dagarna har verkligen levererat härligt examensväder!
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Tycker också det är fint när det är lite"oraka" linjer i trädgården.Sol och skugga efter behag Perfekt!
  Har också inhandlat Bornholmsfikon ...Hoppas att det också kommer att trivas och få frukt så småningom

  SvaraRadera
 3. Egenodlat är aldrig fel:)! Och vad härligt med en trädgård med olika mycket sol/skugga!
  /Anna
  Http://www.annapannapuff.se

  SvaraRadera
 4. Fin tolkning. Har också fikonträd. Gillar den sorten. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. Jag gillar också att sitta i skuggan. Varm sommardag då skuggan ger lite svalka... Måste vara så fint att sitta i all växtprakt och njuta..

  SvaraRadera
 6. Låter som en härlig trädgård.

  SvaraRadera
 7. Vilka fina färger på den första bilden! Ser väldigt inbjudande ut! :)

  SvaraRadera
 8. Vilken vacker trädgård! Underbara färger och skuggor! Jag är ledsen, har glömt av att posta ditt brev. Såg det idag, ligger där klart och bara väntar... sorry! Lägger det på lådan idag så hoppas jag du får det innan midsommar. :)

  Kram Malin

  SvaraRadera
 9. Vilken underbar trädgård du har. Önskar dig en fin och mysig midsommar. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 10. Å, vilken fantastisk trädgård ni har! Tycker om när det bildas "olika rum" och man kan hitta olika favoritplatser beroende på årstid och väder. Det låter ljuvligt att ha Bornholmsfikon, tycker om namnet också ;)

  Hade gärna tagit en tur förbi Skåne Suz!!!

  Hoppas ni haft en fin och skön midsommar. Jag börjar piggna till efter jetlag - det blev mer en amerikansk variant av midsommar här hos oss :-)

  Stor kram!
  Lotta

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz