tisdag, juni 09, 2015

Ana oväder

 
Jag avslutar kvällen med te igen, med lavendelsmak idag. Ljuvligt! Ute på terrassen och i trädgården finns en del lavendel planterade nu. Och några som överlevt vintern. Behöver jag nämna att de också tillhör mina favoriter. Tillsammans med jättedaggkåpa, pioner, trädgårdsvallmo, dagliljor, pelargoner, funkia och många, många fler:)
 
Idag har det varit en lugnare dag på jobbet och imorgon är tanken att vi ska lära oss lite nytt. Lite välkommet med omväxling. Mitt huvudbry idag var matplaneringen här hemma, suck. Att det ska vara så svårt med fantasin. Men jag fick lite hjälp av mannen min, som satt på tåget och hade tråkigt. Så nu är veckoschemat fixat och inköpslistan klar. En riktig lättnad. Återigen tänker jag att jag måste ta tag i den där recepthögen!

 
Trodde jag att det skulle bli regn nästan innan jag hann hem idag?! Men inte en droppe har det kommit och vår gräsmatta krävde istället vattenspridaren. Den fick åka fram när jag var klar med planteringen av de stackars växter som jorden inte räckte till i söndags. Och av ovädret blev det inget.
 
Så lite mat i magen och tankarna på den där matplaneringen jag nämnde ovan. Och fröknäckebak blev det också ikväll. Det blev däremot inte något motionspass ikväll, men väl en kopp te:) Och rensat huvudet fick jag när jag fixade krukorna i trädgården. Det är gott att få arbeta med händerna när man kommer hem, när det mest är huvudet som behöver vara på skaft på jobbet.
En stund i solen som dröjde sig kvar och värmde gott. Ställde mig och tog några djupa andetag och bara kände in luften, dofterna och de värmande strålarna. Brydde mig inte om att det hängde regntunga moln i horisonten. Så länge solen var framme så var det bara att passa på att njuta! Dra in så mycket energi som möjligt.
 
Nu väntar strax kudden och att få somna till dofterna av sommarkväll och fågelsång från trädgården är inte dumt. Speciellt inte när mannen min är hemma igen<3
 
Stora kramen till er alla<3
 

2 kommentarer:

 1. Te med lavendelsmak. Det lät gott!
  Har du gjort själv eller köpt det?

  och det där med mat...suck alltså.
  Det är verkligen ett av de tråkigaste vardagsmoment jag vet.
  Att planera det=))
  Kramen Hannis

  SvaraRadera
 2. Planera matsedel är inget för mig heller. Blir ofta stressad av det. Har Linas matkasse nu. Sormtrivs med det. Vi slipper tänka varannan vecka. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz