fredag, maj 22, 2015

Roligt - fotoutmaning

 
Fotoutmaning hos Fröken Foto -
dagens tema är "Roligt".
 
Klurade lite men bestämde mig för att det fick bli det som ligger närmast i tiden just nu.
Lite välbehövlig fönsterdekoration inomhus, även om jag är långt ifrån färdig. Och inga gröna fingrar har jag, så egentligen borde jag hitta saker istället för växter men de är ju så vackra! Jag får ta lite åt gången.
 
Utomhuskrukor ska det också bli ett par stycken idag, så roligt att gå i handelsträdgårdar och plocka på mig några pelargoner och lite annat:) Och så hem och fixa krukorna som ska få pryda uteplatsen.
 
Sen är det ju det där med de befintliga växterna hos oss - hur roligt är det inte att se den lilla, klena olivplantan helt plötsligt bära små knoppar. Och att vår Nerium Oleander tänker blomma i år också. Eller att få stå under fikonträdets gröna och frodiga krona!

 
Lite pyssel inomhus ...

 
... och lite pyssel utomhus.

 
Det här är verkligen roligt - att se knopparna i Nerium Oleander.
Medelhavet här hemma!


 
Och det härliga fikonträdet i uterummet.
Som tyvärr inte bär frukt, men är så underbart att titta på.
 
Jag vet mycket, mycket mer som är roligt men det kan jag inte rabbla upp idag.
Tiden räcker inte till för allt roligt och nu ska jag grabba tag i dagens uppgifter som innebär både att göra lite nytta, luncha med en god vän och plantera blommor:)
 
Ha en fin fredag<3
 

5 kommentarer:

 1. Visst är det härligt att leta roliga saker? De finns ju överallt! Ett fikonträd står på önskelistan, jättefint!
  /Anna
  Http://www.annapannapuff.se

  SvaraRadera
 2. Visst finns det mycket roligt att glädjas över! Blommor är det absolut. Har planerat in ett besök på handelsträdgården i helgen. Ska bli roligt att plantera och göra fint i krukorna på altanen. Trevlig helg! / Birgitta

  SvaraRadera
 3. Visst är det roligt med blommor. Tips om din plättar i luften inte trivs inomhus är det super att plantera ut i en kruka. Sedan blir den frodig hela sommaren. Kan även övervintra utomhus. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Tycker det ser vämdigt grönt ut hos dig, säker på det där med fingrarna? :-)

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig blomsterprakt hemma hos er kära Suz och vad roligt att köpa lite nytt, fixa och känna sig så där härligt nöjd när det blir precis så fint som man tänkt sig. Och vad roligt med ett fikonträd och frukt kommer det säkert bli framöver. Vårt valnötsträd tog ganska många år innan det plötsligt ett år bar frukt. Vilken lycka! Så det kommer säkert ska du se och tänk vilken lycka att kunna skörda fikon. :)

  Ta hand om er och hoppas att ni njuter av en riktigt fin helg.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz