måndag, maj 04, 2015

Mindfulness

 
Att njuta av tillvaron hemma är guld värt. Att kunna ta en promenad genom byn i solnedgången. Ibland är det lätt att vara tacksam för vår tillvaro. När vi tar vara på tillfällena och är närvarande i stunden och ser oss omkring.
 
Visst är det lätt att bli hemmablind emellanåt. Sucka över samma gamla tillvaro dag ut och dag in. Men så kan det räcka med att titta på nyheterna en dag, möta en person som genomlider både det ena och det andra och lyssna på ett vårtal med flera tänkvärda budskap för att bli ordentligt påmind om hur bra vi har det. Att vi behöver stanna upp och njuta av stunden och känna tacksamhet över att vi befinner oss där vi gör.
 
Allt det där vet vi naturligtvis redan. Men vi behöver alla bli påminda lite då och då. Att vara närvarande och se det vi har på nära håll. Natur, boende, jobb, relationer och vardag. När det börjar kännas monotont behöver vi ta oss en tankeställare. Oftast är det mesta bra, till och med väldigt bra. Vi har bara vant oss och börjat ta saker och ting för givet. Då är det dags att vakna och börja vårda vår tillvaro på nytt.
 
Ha en fin vecka och se er omkring där ni befinner er<34 kommentarer:

 1. Så klokt! Vi behöver nog alla stanna upp ibland och bara "ta in omgivningen". Ställa oss frågan "hur mår jag idag". Bara vara i nuet. Viktigt!
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 2. Du skriver så bra om något som vi alla behöver bli bättre på. Att stanna upp och uppskatta det vi har och inte bara se det vi inte har. Att sätta sig ned och titta runt omkring sig och känna in, det är så viktigt i vårt hetsiga samhälle, att trampa på bromsen och njuta av nuet.
  Kloka du!
  Sköt om dig!
  Kramen

  SvaraRadera
 3. Visst är det viktigt att stanna upp, njuta och ta tillvara på vad man ser, hör, upplever.

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 4. Ligger mycket i det du skriver. Man borde uppskatta sin tillvaro mer än man gör. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz