söndag, maj 17, 2015

En långhelg bland målarpenslar

 
Oj, oj vad vi är trötta och ömma i våra kroppar! Men nu är husets, garagets och uterummets gavlar nymålade av mannen min. Jag, som har haft markkontakt mest hela tiden, har målat fönster, dörrar och vedbod samt skött markservicen och sett till att vi fått i oss lite energigivande måltider emellanåt. Det har varit långa arbetspass må ni tro, men nu är vi så gott som färdiga. Och vilken sagolik tur vi har haft med vädret, med tanke på hur det tidvis har stormat och regnat idag!
 
Att få jobba hemma kan också ha sina fördelar, som till exempel att få njuta av trädgården och äppelträdens vackra blommor som håller på att slå ut. Häggen är också på gång och jag ska visa fler bilder senare i veckan. Jag hann ta en runda med kameran i trädgården idag, innan ovädret brakade loss. Det är rent magiskt där ute nu. Och jag klagade inte i torsdags morse när jag bänkade mig vid söderfönstret för lite målning, träden bredvid står i full blom och doftar underbart - jag tror det är någon form av prydnadsapel.
 
Mannen min var inte så pigg på att klättra upp på taket idag och måla kupan och det är jag ganska glad för med dagens väderlek! Jag har en del spröjsar kvar att måla, några avklarade idag men vi har också hunnit med att ha lite sovmorgon, lämna tillbaka en hyrd skylift, kika på dotterns danstjejer och hämtat hem cabben från en liten service. Mannen min har hittat en meckare långt, långt ut på vischan men så gott det är att ha en sådan kontakt som fixar och trixar med bilen. Och idag fick vi väldigt fina vyer av vårt vackra, skånska landskap längs vägen.
 
 
Nu ska jag ta en snabbkik in hos er och se vad ni har haft för er, men sedan är det nog läge för att sova. Jag känner hur tunga ögonlocken känns redan och det väntar en jobbvecka, åter till motionspassen och diverse småfix som fått stå på vänt några dagar. Men jag hoppas få lite tid över för att blogga och göra små avtryck hos er också:)
 
Ha en fin kommande vecka!4 kommentarer:

 1. Så skönt att ni hann så mycket. Känns alltid bra när man fått gjort det man velat. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Så skönt när man hinner med så mycket. Även här har vi gått med målarpenslarna i största hugg i helgen. Vi har målat allt en gång och nu hoppas vi på lite uppehåll och bättre väder på kvällarna så att vi kan måla färdigt i veckan. Så skönt att ha sådant gjort.

  Fin start på veckan önskar jag dig
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 3. Det är en härlig känsla när man fått gjort ett sådant dagsverke! Att också få lite andrum och hinna med lite annat emellan är också gott. Man är så nöjd när man fått målat i synnerhet då det verkligen vill till att man har tumme med vädergudarna.
  Så vackert det är nere hos er med rapsfälten nu, magisk bild med blått och gult!
  Fin start på veckan till dig!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 4. Äppelblom är väl magiskt vackert?! Rapsfält också! Hoppas veckan bjuder på lite vila:)!
  /Anna
  Http://www.annapannapuff.se

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz