söndag, mars 22, 2015

Söndag, vårkänsla och uterumsstädning

 
Mannen min har fått vårstädningsfnatt! Och jag hänger på lite grann, sådär lagom. Men jag kan ju i och för sig hålla med honom, det är skönt att ha det tråkiga gjort när våren verkligen sparkar igång på riktigt. När det går att slå sig ner en längre stund i solen med en god kopp i handen och prata om ditten och datten. Då är det skönt att slippa tänka på tvättning av plattor, tak och annat. Men nu har jag övergett honom i uterummet, jag ska ge mig i kast med alla recept som ligger och skräpar!
 
Tack för den fina responsen jag fick på förra inlägget! Det märks att det är fler som vill sluta vara ordningsman:) Och jag återkommer gärna i ämnet. Vi ändrar oss inte över en dag och jag tar gärna emot tips på hur ni tänker när det till exempel gäller att dra ner på listskrivandet och följa dagen lite mer spontant. Naturligtvis finns det tillfällen när det är guld värt med en lista, men absolut inte alltid. Det allra viktigaste antecknar jag i min gamla hederliga pappersalmanacka, men i övrigt ska jag försöka bli lite mer spontan och avslappnad. Inte planera upp tiden för mycket. Tvärtom, i så fall planera in dagar där vi "bara kan vara" och se vad som händer.

 
Det lutar väldigt mycket åt att det här blir det absolut enda påskpyntet som kommer fram här hos oss det här året. De tre svarta gipsäggen jag införskaffade förra sommaren. Jag har aldrig haft så mycket till övers för att dra fram en massa fjädrar och sånt. Många år har jag bara tagit fram de riktigt gamla påskäggen och kanske en liten godisgömma i form av en höna. Säkerligen blir det en påskbukett på bordet, kanske lite ägg och sill på tallriken men sen kan det vara. Tänk så skönt att slippa plocka bort allt pynt efteråt!
 
Önskar er en fortsatt fin söndag!

3 kommentarer:

 1. Har inte heller så mycket påskpynt. Lagom är bäst, ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt att våren blev lite längre, att man får gjort de där tråksakerna innan det blir lite varmare. Ja att försöka stryka måste i sin ordlista är också en sak jag jobbar med, haha höll på att skriva måste jobba med :D Det är inte så lätt alltid ;)
  Hoppas att du får en fin start på veckan!
  Kramen

  SvaraRadera
 3. Skönt när det väl är gjort och man bara kan njuta

  Kram Kajsa

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz