söndag, mars 29, 2015

Pastell - fotoutmaning vänner emellan

 
Söndag och fotoutmaning vänner emellan hos Maria och Kristina med temat "Pastell". Rent spontant kom jag att tänka på inredningen och garderoben och kunde snabbt konstatera stor avsaknad av pastell. Skulle jag gräva finns det nog en gammal rosa t-shirt men annars är det inte så mycket. Hos oss går det mer i naturens trä, beige, grå och mer jordnära färger och i garderoben är det med tillägg av svart, vitt och marin samt för min del ganska mycket korall.

 
Men så kom jag att tänka på skåpet med pysselgrejer och lite konstnärsmaterial. Nog sjutton har vi ett set med pastellkritor. Jodå, mycket riktigt! Fram med dem och ett block och ut med kritorna. Hade alldeles glömt bort hur intensiva de är, hur mycket färgpigment de lämnar på pappret bara man drar lätt med dem. Men oj så skoj att återupptäcka barndomens glädje med att färglägga, sudda med fingrarna och prova igen:) 

 
En regnig dag som denna kanske jag drar fram dem igen, bara för att glömma tiden en stund och leka. Det är viktigt att göra det ibland. En stund med tankarna fritt flygande och att få göra något som absolut inte har något syfte och inga krav på hur resultatet ska bli. Bara "kludda" lite färg och leka med effekter.
 
Tack Maria och Kristina, för att ni utmanar oss att tänka till lite och ibland hitta saker vi alldeles glömt bort! Nu ska jag intaga en brunch, slappa lite i soffan och sedan tror jag att det blir något bakat idag, kanske lite fler recept ordnade och lite annat smått och gott.
 
Ha en go' söndag<3


12 kommentarer:

 1. Tack för din fina kommentar! Visst är det kreativt att bli utmanad och måste tänka utanför boxen. Önskar dig bra söndag! :-) Helena

  SvaraRadera
 2. Tack för din fina kommentar! Visst är det kreativt att bli utmanad och måste tänka utanför boxen. Önskar dig bra söndag! :-) Helena

  SvaraRadera
 3. Härlig tolkning! Rogivande att pyssla. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Halloj!
  Kul att vi hade samma tänk idag :O) Visst är det härligt att pyssla
  & leka loss ibland ... nja eller ganska ofta gör jag det hihi.
  Kram Arja

  SvaraRadera
 5. Ja, visst är det kul med färger. Fin tolkning! Jag tror att jag också ska leta fram mitt material och damma av mina pastellkritor. Tack för tipset!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 6. Ja, visst är det kul med färger. Fin tolkning! Jag tror att jag också ska leta fram mitt material och damma av mina pastellkritor. Tack för tipset!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 7. Vilka fina pastellbilder och så roligt att utmaningen inspirerade dig till skapande med kritorna! Hoppas att du får många mysiga och kreativa stunder.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Fin tolkning! Vi leker alldeles för lite, ja det tror jag alla gör. Idag ska det vara ett evigt jagande efter något vi inte ens vet varför vi jagar. Jag älskar att sitta och måla med krigaren, mandalas är något jag är totalfäst vid.
  Brödet i förra inlägget lät mer än smaskigt!!
  Kramen

  SvaraRadera
 9. Goa du tankarna kring fotoutmaningen är just den samma, det ska vara man själv som tänker och utmanar sig själv. Kul att du plockade fram pastell kritorna. Stor kram Kristina

  SvaraRadera
 10. Brunch...mmmm så gott!!
  Pastellkritor, det var längesedan, va roligt!!

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig tolkning!
  Att leka mera, du inspirerar mig nu till att ta fram färger igen och prova om jag fortfarande kan måla. Bara för leken.

  Och tack, alltså din kommentar, om du visste hur mycket den kändes i hjärtat!
  Blev tårögd!
  Stor kram Hannis

  SvaraRadera
 12. Pastellkritor, så ljuvligt! Tyvärr har jag ingen talang alls när det gäller tecknande/målande, avundas alla som kan skapa så med färg!
  /Anna
  Http://www.annapannapuff.se

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz