söndag, mars 08, 2015

Boknörd

 
En sann boknörd är jag verkligen! Och lite bokrea blev det ändå ... även om jag, precis som många andra verkar det som, inte tycker att det är alls som förr. Då kände jag verkligen att jag fyndade och det kunde förekomma lite olika titlar i olika butiker. Nu är det samma titlar överallt, men ett par tiors skillnad ibland. Dottern inhandlade en Nelson Mandela bok som jag ville ha och en bok om smoothies till sig/oss. En hög är beställd via nätet och den väntar jag på ska dyka upp på utlämningsstället snart. Spännande!
 
Jag har ett par sorters böcker som jag väldigt ofta faller för - kokböcker och feelgood. Jag har blivit väldigt mycket kräsnare med åren och det ska verkligen kännas rätt när något inhandlas. Sen fyller jag gärna på med lite mer substans, som biografier eller berättelser ur verkliga livet. Men det har inte kommit förrän på senare år, förut var detta bland det tråkigaste jag visste att läsa. Förutom en enda biografi jag läste i tonåren, tror jag läste den både två och tre gånger. Om en tävlingsryttare i England, hennes liv och kamp och hennes hästar skildrades på ett sätt som tog mig med storm. Jag var ju hästtjej, men det var något med språket och sättet berättelsen flöt fram som fångade mig extra mycket. Synd att jag inte minns vare sig titel eller författare. Kanske finns boken kvar i någon låda på vinden ...
 

 Vi kör väl ett citat av Nelson Mandela idag - kan passa när jag nu har hans bok i bokhögen. Och ett bra budskap också, tycker jag. Att applicera en helt vanlig vardag, när du tycker att något är helt omöjligt. Tänk bara när du är på andra sidan och har klarat av det!

Ha en fin start på kommande vecka!
 


5 kommentarer:

 1. Bokrea inte som förr, vi fyndade också lite i helgen, mest barnen dock. Jag sneglade på en kokbok jag vill ha men bestämde mig för att vänta lite till.
  Hoppas ni har haft en fin söndag?
  Kram
  Nettan

  SvaraRadera
 2. Hej Suz!
  Härligt bild kollage! Jag har inte handlat ngt på bokrean i år, fick en låda böcker av en vän som rensade hemma. Det räcker ett tag! Så har jag blivit stammis på vårt lokala bibliotek. Lånade såväl böcker som inredningstidningar häromdagen.

  Önskar dig en god start på kommande vecka!
  Så mkt sol vi haft idag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Vilket fint ordspråk. Ligger mycket i det. Jag har inte fyndat på bokrean i år. Nu är det ljudbok för hela slanten för mig. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Kok- och feelgood-böcker kan man bara inte få för många av....
  Önskar dig en skön dag!
  //www.baraanna.se

  SvaraRadera
 5. Feelgod-böcker och biografier är det som står på min topplista. Nelson Mandela har jag sneglat på, kan du inte skriva lite vad du tyckte om den när du läst den så får jag se om jag kan bestämma mig ;) I´m possible, perfekt citat tycker jag!
  Ha en fin måndag!
  Kramen

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz