tisdag, mars 24, 2015

Bra jobbat!

 
Hua, så ruggigt det har varit utomhus idag! Ibland är det skönt att ha ett inomhusjobb. Och penséerna tyckte nog att det var gott att stå i uterummet:) I morse var det till och med så mörkt att jag tände värmeljus när jag kom till kontoret. Kände att jag behövde något som lyste upp lite mjukt.
 
Andra passet för denna vecka på min crosstrainer. Imorgon blir det vilodag, veckohandlingen ska klaras av efter jobbet och jag vet hur det slutar när jag kommit hem, fixat middagen och kanske börjat på lite städning. Och Sveriges Mästerkock vill jag inte missa. Men det blir fler pass i veckan, såvida det inte blir strålande väder och det känns mer vettigt att ta en tur utomhus. Motion oavsett.

 
Men lite vårkänslor har ändå anlänt, trots lite kyligare de senaste dagarna. I helgen är det dags för sommartid och jag kan inte riktigt förstå att vi redan är där. Snart har tre månader av 2015 passerat! Hur var det nu igen, bör vi inte ta ett litet stopp då och då? Se över nuläget och vart vi är på väg. Eller står vi kanske bara och stampar på samma ställe och tiden bara susar iväg utan att något verkligen händer med våra mål? Har vi de rätta metoderna eller tycker vi bara att det känns omöjligt att nå dit överhuvudtaget? Erkänner, de här frågeställningarna dyker upp sedan föreläsningen med Kjell Enhager förra veckan.
 
Förutom motionen har jag ju lagt till det där med att försöka lägga av med att vara ordningsman. Eller rättare sagt, försöka få andra att förstå att de måste vända sig till någon annan. Jag är inte längre tillgänglig för den typen av uppdrag. Jag tänker en riktigt lång semester från den där lille figuren som ofta landar på min axel och sitter där och gnatar om än det ena och än det andra som borde och måste göras, redan i förrgår rent av! Saker som ska kommas ihåg och datum som är inbokade. Jag bestämmer vad som är viktigast, behöver prioriteras och åtgärdas. Efter det är det "Hakuna Matata" som gäller, det är min nya melodi ... ska bli min nya melodi. Jag har en resa dit, men är på väg.
 
Som igår på jobbet till exempel, när jag fick brev från en myndighet med en liten förfrågan som helt enkelt innebar att jag hade missat en sak. Något som för ett tag sedan hade gett mig både hjärtklappning och fått mig att börja kallsvettas. Men inte igår - för jag tog ett djupt andetag och frågade mig själv vad det värsta som hade hänt verkligen var. Ingen hade blivit lidande, det innebar inga extra kostnader för min arbetsgivare och jag kunde enkelt åtgärda misstaget och skicka in rätt blanketter. Inte skjuta upp det för att det var lite obehagligt, utan göra åtgärda direkt. Det är mänskligt att göra fel ibland. Och världen gick inte under - Hakuna Matata:) Jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv.
 
Det här får bli veckans sunda inlägg. Både motion och mental förändring, bra jobbat säger jag. Fortsätt så! In med lite nytt tänk och ut med gamla, mossiga och djupt rotade tankebanor. Det sägs att det krävs tjugoen dagar innan det blir en vana. Vi börjar där och ser vad som händer.
 
"It doesn't matter what others are doing.
It matters what YOU are doing."
 
(Citat hittat på Pinterest.)


4 kommentarer:

 1. Ja precis, in med lite nytt tänk. Det vill jag också. Vad du är klok och fin! Nu blev jag lite peppad så tack för det :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Ja precis, in med lite nytt tänk. Det vill jag också. Vad du är klok och fin! Nu blev jag lite peppad så tack för det :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 3. Så duktig du är. Bra med nytänk. Man ska värde sätta varje dag och vara positiv för vad man har. Heja dig med träningen. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Heja dig säger jag!!!! Lite mer Hakuna Matata mår vi alla bra av, tusan att det ska vara så svårt bara. Tack för extra peppning, det behöver man, så även nytänkande. Det är så lätt att köra på i samma invanda banor och mönster. Oj jag riktigt känner hur jag gick igång där ;)
  Hoppas du har en härlig lillördá!
  Kramen

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz