fredag, december 26, 2014

Ytterligheter

 
Ytterligheter får representera dagens bidrag i decemberutmaningen hos Tatjanis.
Här i söder har vi beklagat oss över det eviga regnandet och de ganska höga temperaturerna för årstiden. Men i natt frös det till och i morse hade vi över tio minusgrader!

 
På våra uterumsfönster finns det nu vackra iskristaller och när solen gick upp i morse bildades vackra bilder när träden i trädgården bildade skuggor. Det är svårt att få med det vackra på bild, men ett försök gjorde jag i varje fall. Visserligen med mobilen, men ändå.

 
Ytterligheter är det även när vi slår på tv:n och ser bilderna från Thailand och minnesgudstjänst på stranden i Khao Lak. Tio år sedan tsunamin och hundratusentals människor förlorade sina liv i områdena kring Indonesien och Thailand. Sorgen drabbade så otroligt många familjer och det går inte riktigt att ta in.
Men vi tänker också på alla de som förlorat nära och kära i andra sammanhang, som inte uppmärksammas på samma sätt men som med all säkerhet har det lika svårt. Sjukdom och olyckor som rycker våra kära ifrån oss alldeles för tidigt. Vi stannar upp och skänker en tacksamhetens tanke för att vi har varandra. Vi kan inte ta något för givet, bara ta vara på stunderna vi har tillsammans.
 
Kanske blir det också kontrasterna som gör att vi tänker dessa tankar nu. 
Vi firar jul med allt det överflöd vi har omkring oss och samtidigt drabbar krig och naturkatastrofer stora mängder av befolkningen världen över. Det blir verkligen ytterligheter.

 
Sköt om er och ta hand om varandra<3

2 kommentarer:

  1. Fasiken vilken bra tolkning! Det är verkligen ytterligheter!
    Livet på gott och ont.

    Fortsatt fina mjuka dagar till dig/ Kram Hannis

    SvaraRadera
  2. Så fin tolkning av ytterligheter. Man nästan skäms hur bra man har det. Tänker och undrar när det ska hända hemskheter emot en själv och ens familj. Man har det för bra. Ha en fin annandag Kram Pernilla

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz