fredag, december 05, 2014

E - decemberutmaning och lite annat

 
 
Det är svårt att hålla sig genomgående till jultema i decemberutmaningen hos Tanja tycker jag. Vissa bokstäver är svåra. Spårade ur lite igår, men samtidigt är det nog så viktigt att tänka på i mångas julstress - att välja att göra det man tycker är roligt och inte det som kanske alla andra tycks göra. Det var så jag tänkte:) Tanken var en mer julig bild, men då kunde man inte läsa texten;)
 
Och dagens plan är Effekter, så många nyanser och olika sätt att uppfatta en bild med lite enkel redigeringslek (jag behärskar ju inget annat, men är väldigt nöjd för tillfället med det jag har tillgång till). Tanken får då också bli att det finns färdigt bröd att köpa, om man absolut inte vill eller hinner baka eget. Ibland tycker jag det är sagolikt befriande att stå i köket och knåda ihop en deg, men lika ofta kan det bli ett ok på axlarna och då finns det faktiskt färdigt bröd som också smakar gott.
 
 
Och då kan man spinna vidare på att de beslut man tar (i julplaneringen) kan få olika effekter på olika människor. Nu leker vi lite med ord och bild på samma gång.
 
 
Sanningen är ju i varje fall den, att bara svart och vitt är det inget som är. Det kan vi bara se oss omkring i världen och konstatera att det finns väldigt många nyanser av svaren på samma fråga ganska ofta. Lite småsvårt ibland att bestämma sig för vilken nyans man ska hålla sig till. Och naturligtvis måste vi få nyansera oss och skapa olika effekter.
 
 
Och ibland får vi hålla oss till det rena, avskalade och oredigerade. Precis så som kameralinsen uppfattade det med autoinställningen;) Som på bilden ovan. I morgonljuset i köket en helt vanlig, mysig söndagsmorgon med hela familjen samlad till frukost. Den första advent för att vara mer exakt. Och då får jag in julen:)
 
Men för säkerhets skull så tar jag upp en sak till på E idag, Ernst. Ni missade väl inte Ernst igår på tv! Säker julstämning och befriande att ibland bli inspirerad och ibland få skratta att åt hans tokigheter. Men återigen, han skapar effekter och vi tycker olika och det är härligt att vi pyntar och står i på olika sätt som ger många effekter.
 
Det var dagens inlägg. Veckan har sprungit iväg och jag har inte haft vare sig tid eller lust att få in något annat än utmaningen. Men nu kliar det lite i fingrarna och i helgen skulle jag inte blir förvånad om det dyker upp något annat inlägg förutom utmaningarna. Jag har nyss förkovrat mig i en facebookutmaning jag fick idag, en svartvit bild i fem dagar och samtidigt utmana andra vänner. Kul, men krävde en genomgång av arkivet och det tog sin lilla tid. Men var väldigt roligt! Det finns ju faktiskt en del att plocka av!!!
 
Ni hittar fler bidrag i dagens decemberutmaning hos Tatjanis.
 
Njut av den 5 december<3
 

3 kommentarer:

 1. Väldigt bra inlägg tycker jag. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. ÅHHH nej, jag missade Ernst!!!! Suck. Får kolla på Play....

  Suz, dina inlägge är underbara!!

  Kram - Tatjanis

  SvaraRadera
 3. Hur bra inlägg som helst . Jag gillar också Ernst. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz