onsdag, december 24, 2014

Julafton

 
God Jul alla fina<3
Det är julafton och vi har redan startat julfirandet med det traditionella julbordet och julklappsspelet hos svärföräldrarna. I år var det lille julafton hos dem.
 
Nu tar vi det lugnt under dagen och stoppar väl max i oss någon skinksmörgås och lite julgodis, eftersom det ikväll är dags för firande med mina föräldrar, min morbror och min faster och farbror och min kusin med familj. Julbord och julklappsutdelning kör vi här.
 
Det finns så många olika traditioner och det är lite intressant att få reda på hur andra gör, vilket firande de föredrar och hur de gjort under årens lopp. Det är sällan en tradition bryts och det känns nog väldigt svårt för dem som tar steget. Speciellt julen är traditionsbunden och ett känsligt kapitel för många. Men huvudsaken för mig är att det är ett mjukt och fint firande.
 
Och varje år säger vi att det kunde varit mindre mat och mindre antal julklappar. Maten verkar vara svårt att göra något åt och julklapparna varierar, förra året drog vi ner jättemycket inom familjen eftersom vi skulle åka till Florida i februari och hade vikt mer åt resan. I år tycker jag att det dignar av paket under granen! Men det är ju också ganska skönt - att det inte behöver vara exakt likadant alltid. Och många struntar i alltihop och åker till varmare klimat istället. Andra gör både det och tar julfirandet med sig och skulle jag åkt någonstans skulle det vara där det snöar!
Och med någon liten julklapp och skinksmörgåsar:)
 
Det här får bli mitt bidrag i decemberutmaningen hos Tatjanis.
 
 
Nu vill jag önska er alla en riktigt fröjdefull jul!
Ta hand om varandra och njut.
 
Många varma julkramar från mig och min familj<3

1 kommentar:

  1. Visst är det mycket mat och klappar. Fast det hör liksom till. Vi fick otroligt mycket mat över. Kanske får skriva ner till nästa år så det blir mer lagom. Fin julgran ni har. Hoppas ni får en fortsatt fin Jul. Kram Pernilla

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz