torsdag, april 24, 2014

Helg igen:)

 
Den här veckan susade iväg fort. Tur. Det har varit mer än lovligt huvudbry på jobbet och nu vill jag inte ens tänka på siffror, ekonomiska begrepp, lagar och regler och på alla de sätt man kan göra den till synes enklaste sak så komplicerad att den här svensken helst skulle vilja flytta till en öde ö eller långt ut i ödemarken, bli självförsörjande och aldrig mer ha med bokföring och löner att göra i hela sitt liv!

 
Men till helgen tänkte vi deklarera här hemma ... vilken tur att mitt lilla företag är så litet och okomplicerat:) Men självklart måste Skatteverket göra det lite svårt för oss som väljer att ha faktureringsmetoden, trots att vi har ett litet skruttföretag. Jag tyckte ju det skulle vara enklare, göra på samma sätt som jag har gjort i massor av år på mina jobb, inte behöva tänka annorlunda. Men då tycker inte Skatteverket att det ska vara ett alternativ när man vill göra ett förenklat årsbokslut! Nej, då måste vi fixa och trixa för att poster med moms, kundfordringar och leverantörsskulder ska bli rätt. Är det inte underbart? Det som kunde varit så galet enkelt blir genast mycket svårare. Men det är redan avklarat, som tur är.

 
Veckoinköpen är gjorda, städningen ska påbörjas nu och tänk så skönt och okomplicerat vissa saker kan vara. Jag ska sätta på nyinköpta cd:n med Jills veranda på hög volym, städa toaletterna och dammsuga och sjunga! Normalt tycker jag att städning är det tråkigaste som finns, men efter de här dagarna ... så skönt okomplicerat:)

 
Visst är det härligt med magnolia? Var tvungen att lägga ut en liten bildsvit från olika fototillfällen, några med solglimtar och andra lite murrigare. Och så lite tjat om hur fort det går igen;)

 
Det är sommar nu, sa de på radion när jag körde hemåt i eftermiddags! Åtminstone i södra Sverige, för nu har meteorologerna mätt upp att de senaste dygnen har det varit 10 grader och mer i Göteborg, Halmstad och Malmö och några orter till i södra Sverige. Officiella startdagen för årets sommar var den 19 april. Sa de på radion alltså ... ovanligt tidigt konstaterade de.
 
10 grader - sommar? Nja, alltså jag är inte otacksam för att vi har sådan värme så tidigt och jag tänker inte bråka om meteorologiska begrepp. Men jag vill nog fortsätta betrakta vårt väder som vår. Ett litet tag till. För jag har inte tid med sommar än ...
 
Sköt om er!
 


4 kommentarer:

 1. Ja du.. Varför ska det vara så komplicerat när det finns enklare. Tänk så mycket som skulle gå förenkla. Papperssverige. Tur du har gjort bort det! Jag vill absolut bli självförsörjande jag med!! Visst är det osäkrare då. Säkrare inkomst med en anställning och så vet man vilka pengar och att det kommer pengar varje månad. Om man inte blir avskedad förstås :)) Nej. Jag får fortsätta hanka mig fram på det här viset och ha drömmarna kvar som just drömmar. Jag har varit ledig idag och hälsat på en vän som fick barn för en vecka sedan. Så små de är..Helt otroligt...

  Jag har precis dammsugit. Hundhår och grus i massor. Fy. Imorgon tjuter larmet kl halv 6. Min arbetshelg börjar och jag är rädd att det blir ganska fullt upp. Jag kommer att vara ledig måndag och tisdag. Då vet jag hur det blir. Trött och tom i bollen.. Då kommer fokus att ligga på återhämtning.

  Jag önskar dig den finaste helgen!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Hej igen! :) På tal om kameran. Har en liten kompaktkamera som är ganska många år. Den kostade 3000 då men jag ville utveckla mitt fotograferande och den räckte inte till. Men så lätt att stoppa i fickan och ta med! Min systemkamera är ju som en klump att ta med. Ja du vet ju hur det är. Filtret jag köpte är verkligen lättsamt. Och billigt! Bara 99 kr på kamda.se För mig räcker det än så länge och jag har heller inte råd att köpa ett riktigt macro-objektiv. När jag använder close-up filtret måste jag köra på manuell. Har övat på dotterns ögonfransar ikväll. Så roligt!

  hej hej igen! :)

  SvaraRadera
 3. Känns verkligen inte som sommar idag. Har frusit halva dagen. Hoppas det snart blir bättre. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Magnolian så vacker, någon sommar är då det inte, kalla vindar bjuds vi på men idag visar morgontermometern på 10 grader och solen skiner så kanske finns det hopp. Önskar dig en skön helg. Kram Åse

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz