tisdag, april 22, 2014

Årets första ...

 
... rabarberpaj! Jadå, ni läste alldeles rätt. Våra egna rabarber har nätt och jämt kikat upp, men vi fick nyskördade rabarber av mina föräldrar på påskdagen och igår bakade jag en paj. Det var väl också allt jag orkade ta mig för igår, med den envisa snuvan och det evinnerliga hostandet som gör saker och ting lite tyngre. Det blev till att köra ytterligare en dag med att försöka kurera mig för att klara veckan som kommer. Och mannen min känner av sin onda rygg. Med andra ord - en väldigt lugn annandag för vår del.

 
I burken som jag skaffade för ett tag sedan fick råsockret sin plats - en ingrediens jag gärna sötar över frukt och bär i mina pajer. Lite vanligt socker i smulpajen, men strör råsocker över fyllningen. Mums!

 
I vår familj gillar vi dessutom att ha lite smuldeg i botten på formen också. Ska det vara paj så ska det;) Och rejäl sådan! Havregryn och mandelmjöl är också gott att ha i smuldegen.

 
Och så massor av kardemumma och vanilj förstås! Kanelen hoppar jag över när jag använder rabarber och de flesta bär, men kardemumma och vanilj funkar nästan till allt.
 
Och så var påsken över för den här gången. Våra små ägg ligger kvar på bordet. De åker i lådan på torsdag när jag städar. Men blommorna hade gjort sitt och nu står det ett stort knippe påskliljor på bordet istället. 5:- bunten idag när jag var och handlade lite matvaror, vem kan motstå sådant?
 
Nu ska jag kika in och se vad ni haft för er i påsk. Eller har ni haft fullt upp och kanske inte bloggat så mycket, fullt förståeligt i så fall. Vilket väder vi har haft de här dagarna och vilken explosion det varit i både trädgård och natur!
 
Vi får se vad jag får ihop i veckan, det ligger några bilder och inlägg på lut och det kliar i fingrarna över att få sätta ihop lite ord också.
 
Ha det gott, vänner!


4 kommentarer:

 1. Men åhh rabarberpaj!! Av årets rabarber dessutom!! :)) Fuskigt! Nej. Det är dig väl unt :) Krya på dig och mannens rygg!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Men mums! Rabarberpaj som är så gott! Men du...är inte det tidigt?! Mina rabarber har också börjat växa, men de är långt ifrån klara.
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 3. Rabarber som är så gott. Nu blev jag sugen på att göra rabarberpaj. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Kikar in för att säga.. Du, som jag känner igen det du skrev (kommentaren).. Skulle kunna skriva massor om det. Många gånger har jag tänkt att det vi har lärt vår (han), verkar vara totalt bortblåst. Nu är tonåringen snart 21. Går mycket bättre nu...Fast han har eget boende (oj hur det ser ut) men när han sover hemma går det så himla mycket bättre än tidigare. Oj vad arg vi varit många gånger... Det handlar ju om att lära sig respektera varandra och förstå. Hjälpas åt. Vill man behandlas som en vuxen får de agera därefter också. Ja ja de växer ju upp till sist. Man hoppas att de en dag förstår varför man gjorde som man gjorde, tjatade och försökte. Ja du vet..

  Kram och jag håller med - en kopp kaffe och morotskaka :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz