onsdag, april 02, 2014

Fynd och tankar

 
Igår stannade jag till hos en annan lågpriskedja som finns på orten där jag jobbar. Hade återigen spanat reklamblad för ovanlighetens skull (brukar inte orka mer än vanliga matbutikens). Nu kunde jag fynda två kuddar till uterumsmöblemanget till det facila priset av sextio riksdaler per styck, inklusive innerkudde. Baksidan är fylld av småstjärnor, liknande de ni kan skymta på filtens baksida nedan.
 
 
Quiltad filt, visserligen ganska tunn men ändå - 125:-! Det kan vi väl inte klaga på, eller hur? Och det är hos Jysk jag varit den här gången. Brukar inte göra reklam, men jag vill inte undanhålla er eventuella fynd för vår- och sommarsäsongen. Jag är så svag för den här stilen så när jag kan få den nästan gratis och inte behöva punga ut halva lönen, ja då är jag såld. För återigen, jag är lite ombytlig och ska det ligga och blekas i uterummet vill jag inte kosta på hur mycket som helst.
 
Nu kan vi ju naturligtvis inte garantera giftfritt och alldeles miljövänlig framställning. Jag är inte alltigenom trogen där. Jag beundrar alla fantastiskt flitiga människor som tänker i de banorna hela tiden. Jag ska vara ärlig, jag gör avkall för jag känner att jag inte kan värja mig hela tiden. Jag kör bil, jag flyger ibland, jag använder plast och allehanda andra säkerligen icke miljövänliga artiklar. Visst kan vi bidra allihop och dra ner på antalet resor och liknande. Vi får göra våra försök att leva så det bidrar till en hållbar tillvaro. Det är ett svårt och stort ämne, väldigt viktigt också. Små steg är bättre än inget alls. Jag försöker få hela familjen att sopsortera så gott det går och handlar gärna ekologiskt och närproducerat, men om jag skulle vara totalt konsekvent i alla val - då vet jag att det slutar med att orken försvinner totalt och jag struntar i alltihop!
 
 
Jag hittade för övrigt tavlan också igår, 45:-. Kan återanvändas till andra motiv, men just nu vill jag ha det här budskapet där. I min lilla kreativitetshörna, som fått alldeles för lite uppmärksamhet under en lång period.  Jag tänker försöka råda bot på det. När alla papper är insatta, veckans mat är planerad, ett par brevkort skrivna, dottern plockat bort det hon dumpat där, veckans städning fixad, sortering av högen i tidskriftssamlaren, ordnat bland recepten, tittat på de två sista avsnitten av Jills veranda som bara finns kvar till fredag ... nåja, någon gång ska jag få tillfälle att smyga dit och alla uppgifterna ovan är inte tråkiga - det finns saker gör mig glad bland dem också:)
 
Närproducerade ägg kunde jag köpa på jobbet förra veckan, känns bra när lantbrukaren själv kommer och levererar äggen till kylskåpet. Glad över att jag fick möjlighet att köpa ett fack vid den här leveransen:) Nu bidrog jag lite till en sundare värld.
 
Så vill jag också ursäkta mig lite, eller snarare be om lite tidsfrist - jag är så osynlig i kommentarsfälten hos alla er fantastiska bloggare där ute! Jag kikar in hos er och myser, gillar er jättemycket och får massor av inspiration. Men ibland är det bara stopp, kunde naturligtvis sagt bara "hej" men det känns så klent. Så när tiden kommer till mig i massor, då ska jag fylla era kommentarsfält;) Tills dess ...
 
Vi ses snart igen!
 


 
 
 
 

2 kommentarer:

 1. Härlig tavla, och närproducerade ägg, härligt. Kan förstå att det inte alltid är lätt vad man ska skriva, men blir glad när du säger ett par ord hos mg. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Att vara miljövänlig är för mig att ha ett samvete, och det tycker jag att du absolut uppvisar. Du vet om att dina inköp inte alltid är miljövänliga men du kompenserar genom att sopsortera bättre och köpa närodlade ägg, och jag tror som du. Bättre göra lite än göra inget. Små steg blir så småningom stora steg.
  Fina fynd du gjort i alla fall
  Kram
  Annie

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz