söndag, april 27, 2014

Fotoutmaning - rutin

 
Idag är det dags för fotoutmaning igen - rutin är temat den här söndagen. Och rutiner skulle jag kunna skriva en hel föreläsning om ... jag är en riktig rutinmänniska.

 
Mitt morgonte till exempel, skulle jag inte kunna vara utan. Det är en väl invand rutin, som får ta sin lilla stund varje morgon. Oavsett hur sent jag är på det så vill jag ha en slurk av mitt te på morgonen. Annars finns det risk att dagen inte går som den ska ... jag kan blir ur balans.

 
Lite bildlek kan vi ju också passa på att ha, det passar väl alldeles utmärkt när det är fotoutmaning:) Att leka med fokus är roligt, det kan ju få en bild att förändras väldigt mycket.


Men för att återgå till det där med rutin. Vi är ju olika skapta, men för mig betyder det ganska mycket att ha lite rutin i vardagen. Förr var jag alldeles hopplös när det kom av sig på något vis, men nu är jag mycket bättre på att improvisera och tänka att det inte är hela världen. Att jag snart kommer in i "gängorna" igen. Men att ha en grundplanering, som ganska mycket bygger på rutin, kan vara väldigt hjälpfullt när det kanske kör ihop sig på något plan. Att man liksom har koll på läget i det stora hela, så att säga.

 
Sen uppskattar jag otroligt mycket att sätta lite guldkant på vardagen och det skulle vi kanske ta och göra till lite rutin:) Så att vi inte glömmer bort att alla dagar kan vara lika värdefulla, vi behöver inte vänta till en ledig dag för att göra något extra. Och att det kan räcka med en servett vid det dukade bordet, ett tänt ljus, något lite extra gott mitt i veckan eller ett biobesök, en liten blombukett eller bara göra något extra snällt för någon medmänniska.
 
Så rutin behöver inte vara tråkigt, det kan vara både uppskattat och mysigt:)
 
Kika in hos Maria och Kristina för fler bidrag i dagens fotoutmaning!
 
Ha en avkopplande söndagskväll, alla fina därute!


5 kommentarer:

 1. Så fint du skriver om rutin. Håller med att man ska förgylla vardagen. Då är det som bäst. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Jag är också en rutinmänniska och jag hade jätteproblem när barnen kom, för barn har en förmåga att inte alltid följa rutiner. I alla fall inte mina rutiner. Usch vilken lång tid det tog för mig att lära mig att ställa om. Nu har jag lärt mig nya rutiner, rutiner som stämmer bättre överrens med barnens;)

  Fina bilder
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 3. Så bra tolkning!
  Och jag håller med om guldkanten. Varje dag blir ju en fin dag om vi gör den till det=))

  Kram och mjuk start på veckan//Hannis

  SvaraRadera
 4. Guldkant är bra! Jag fick äran att välja tema på Tatjanis fotoutmaning och valde just Vardagslyx.....! :) Jag gillar också rutiner....det behöver inte alls vara så trist om det kan låta. Men man måste också komma ihåg den där guldkanten!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Håller med dig! Rutiner behöver inte alls vara tråkiga.
  Önskar dig en fin Valborg!
  Kram Maria

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz