lördag, januari 11, 2014

Säsongens sista

 
Ganska säker på att det här är säsongens sista hyacint. Den fick flytta in från uterummet i torsdags när jag städade och fixade med blommorna, lite uppfräschning av dekorationerna här hemma.
 
Den fick sin plats på ljusbrickan, som fortfarande har en central plats på bordet. Levande ljus är ett måste, speciellt med det trista och regniga väder vi har nu. Men jag har ju lovat mig själv att inte bry mig om vädret, så då blev det mys istället.
 
Och så sitter jag här med datorn en lördagskväll, efter god mat och härligt rosévin i glaset. Ja, jag tycker absolut att det går att dricka rosé i januari också. Vi hade tänkt rött, men glömde ta fram det från vinkylen i tid och då är det lite för kallt. Strunt samma, gott var det:) Och nu tänker jag göra en kopp te.
 
Dottern försvann upp på sitt rum och mannen hamnade vid en film som jag inte riktigt kände för att se. Det passade ju i och för sig bra, för det var ett tag sedan jag kikade in och kommenterade hos många av er. Hade egentligen inte alls tänkt att göra ett eget inlägg, men efter ett par bloggar så ville det sig inte alls längre. Fick bara felmeddelande med besked om att mina favoritbloggar inte finns längre eller att de inte går att nå för tillfället. Så jag testar med ett eget inlägg istället ... får se om det går att ladda upp.
 
Kan ju också passa på att berätta om en riktig fullträff till soppa jag gjorde i veckan, från Sannas matbok! En kokossoppa med bland annat råris, morötter, ingefära, basilika och kalkonkött. Grunden är kokosmjölk och buljong, vilket först gjorde mig lite tveksam men den gick hem hos hela familjen. Nu vet jag inte hur det är med recept och om det är ok att dela med sig här på bloggen från kokböcker, så jag tipsar om Sannas matbok istället, Sanna Ehdin, finns i bokhandeln och i flera av nätbutikerna som säljer böcker. Idag har jag bjudit familjen på ugnsrostade timjanrotfrukter (också recept från samma kokbok) och till det fixade jag lammfärsbiffar och tzatziki.
 
Jag har försökt hålla mig på banan och haft mina målsättningar i tankarna. Crosstrainerpass, stretching och promenad, bra mat och mycket vatten. Börjat varje morgon med min havre- och bärgröt förutom idag, då jag gjorde en fruktsallad som jag toppade med lite yoghurt. Vi får väl se hur det går imorgon när vi ska bort på brunch och på måndag när vi ska till Köpenhamn och se EM-handboll och inte hinner äta det jag hade planerat. Bra lunchlåda kan vi i varje fall ha med oss.
 
Vi fortsätter året med roliga och lite oväntade saker, inte hade jag tänkt att hamna på både JVM i hockey och EM i handboll. Och visserligen hade jag planerat lite nyttigare mat, men jag tar mig tid att prova nya recept och det är kul, även om vissa floppar.
 
Önskar er en härlig söndag!

10 kommentarer:

  1. Jag har suttit här och försökt lägga in en räknare på bloggen ikväll. Men otecknisk som man är så tar sånt tid. Ser att du ska på Em i handboll. Då kanske vi syns där. Jag fick nämligen följa med på mannens julklapp. Kram Anita

    SvaraRadera
  2. Hej härliga du!

    Hyacinter har lyst med sin frånvaro - det är en vårblomma här!

    Soppan låter underbart god. Precis som du försöker jag tänka på vad jag äter och kombinera det med att röra på mig. Soppor är så bra! Lätta att göra och man kan våga ta ut svängarna rejält. Jag försöker att inte vara så hård mot mig själv också. Ibland hamnar man i situationer där det finns mycket av det goda - helt ok! Kanske det blir lite mindre och inte flera dagar på raken. Det tar tid att lägga om vanor, iallafall för mig.

    Just nu lagar vi mat och jag passade på att kika in här och blev så glad när jag såg att du skrivit! Så roligt med hockey och handboll att börja året med.

    Ha en fortsatt skön kväll och helg Suz. Det blir te här med snart ;)

    KRAM!
    Lotta

    SvaraRadera
  3. Jag har också hyacinter i uterummet som är i knopp. Men de kan va där lite till. Kul med ny soppa som även hela familjen gillar. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  4. Härlig hyacint, du gjorde helt rätt i att ta in den! Då fick ju alla mysa med vad de var på humör för i alla fall, underbart :)
    Kramis!

    SvaraRadera
  5. Mina sista hyacinter har precis blommat ut, har köpt nya i omgångar under hela december! De är ju så himla vackra!

    Och du, TACK för alla vintips hos mig! Jag har skrivit ner alltihop och ska testa. Huvudvärken har gått över idag, det gjorde den redan igår kväll faktiskt, men det är ändå så trist och jag kände att nej, nu vill jag inte mer. Men jag ska ändå testa dina tips! TACK igen!!

    Kram Jennica

    SvaraRadera
  6. Här stoppades de sista hyacinterna ner förra veckan. De lades i en papppåse med förhoppning om att kunna plantera ut dem i vår.
    Härligt med egentid framför datorn, det tar jag mig just nu med. Mannen på löptur och barnen framför en film då passa jag på att sitta här en stund men en kopp te.
    Önskar dig en fin kväll
    kram
    Annie

    SvaraRadera
  7. I dag lyste solen från klarblå himmel och jag samlade ihop julens alla hyacinter i en korg och gick ut och planterade ner dem i rabatten! Med lite tur blommar de där nästa vår! Men nog kommer jag att köpa flera nu kommer snart de mörklila och de gula i affärerna! I Köpenhamn brukar jag hitta så många fina hyacinter i färger som inte finns vid jul här!
    Kram M.E

    SvaraRadera
  8. Tyvärr har alla hyacinter blommat över här hos mig så det blir att köpa lite nya växter i veckan. Just nu känns det lite tomt när allt det juliga är borta. Jag älskar att prova nya recept o ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig men är det ett bra grundrecept kan man ju alltid ändra om tillsätta smaker eller plocka bort, matlagning är alltid en rolig utmaning. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  9. Så mysig lördag och visst är det härligt att strunta i det trista väder som varit? Nu börjar det ju bli kallare så kanske kan vi få lite vinter iaf!
    Hoppas att den här kommentaren kommer fram de andra har försvunnit i cyberspace typ!

    Kramar
    Nettan

    SvaraRadera
  10. Fin bild! Har älskat dessa hyacinter sen slutet av november men nu är de borta! Fick av en vän nu när jag var sjuk en krokus och då kändes det mer vårigt.
    Hoppas din blogg funkar igen, kram Suss

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz