onsdag, januari 22, 2014

10 minuter från mitt hem - veckans bloggutmaning


Lyckligt lottade är vi som bor på denna underbara plats! Endast tio minuters promenad från vårt hus ligger Friluftsfrämjandets bastubåt, som går att hyra med skeppare och åka ut på sjön. Det är ljuvligt att ha lite god mat med sig att njuta av under tiden båten tar sig ut på sjön. Naturligtvis går det att bada bastu, vedeldad sådan, och sedan ta sig ett dopp i sjön om man vill. Men det är underbart att bara befinna sig därute i naturen en ljummen sommarkväll och njuta av omgivningarna med vattnet lugnt kluckande mot bastubåtens sidor.

Den här bilden är tagen en sen sommarkväll, när vi var på väg tillbaka in mot bryggan. Visst skulle det precis lika bra kunna varit en bild tagen vid Medelhavet?

Det finns mycket jag skulle kunnat ha med i detta bidrag, som ligger tio minuter från vårt hem. I och för sig beroende om man tar sig till fots, som i exemplet ovan, eller med cykel eller bil. Men jag tycker vi hoppar över dem den här gången och låter denna pärla få lysa alldeles själv.

Mitt bidrag i Tatjanis bloggutmaning!
Fler bidrag hittar ni här.

12 kommentarer:

 1. Vilken härlig plats. Får en att längta till sommaren. Fint bidrag! Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Nämen...
  Då bor vi ju nästan på samma plats! Fast jag har 10 min med bil till denna underbara plats. Bastubåten är supermysig, sjön jättevacker och kombinationen, bastubåt, sjön och ljum sommarkväll är oslagbar.
  Att bada bastu och ta sig ett dopp nu på vintern är inte dumt, det heller. Men då ligger båten väl förtöjd vid bryggan.
  Ulrika

  SvaraRadera
 3. Och jag har nog bara 20 minuter med bil till samma fina plats! Har aldrig testat båten, men vi har pratat om det många gånger.
  Ha en fin kväll!
  Kramis!

  SvaraRadera
 4. Jag bor inte nära den här platsen :) men vad roligt att ni andra skriver om platsen . Ha en mysig kväll Karin

  SvaraRadera
 5. Bastubåt har jag aldrig testat, men det kan ju bero på att jag inte tycker om att bada bastu! Däremot skulle jag tycka riktigt mycket om att besöka platsen.
  Vilken pärla du har tio minuter från ditt hem! Underbart foto!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 6. Det får mig att längta till härliga sommarkvällar. Fint inlägg. Kram Anita

  SvaraRadera
 7. Halloj!
  Underbar bild! Så mysigt det låter att stuffa runt och
  kunna bada lite bastu osv.
  Ha d gott kram Arja

  SvaraRadera
 8. Åhh, så underbart! Och nu längtar jag ännu mer efter sommaren....kan riktigt känna känslan genom att titta på din bild!
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 9. Å, så härligt det ser ut. Och bara 10 minuter från er! Lovely!

  Älskar att bada bastu och saknar det ofta.

  KRAM till dig Suz!

  Lotta

  SvaraRadera
 10. Du har helt rätt. Det är väldigt mysigt runt den populära sjön. Jag har bara tagit kort på båten. Den ser tuff ut. Någon gång ska vi ta en tur med den. Jag vill gärna se hur det ser ut runt "hörnet". Nu började jag längta till sommaren. Kram Bosse

  SvaraRadera
 11. Jag har ju sett det "live" visserligen var bastubåten förankrad, men ack så vacker! Det är som du skriver en sådan pärla! Men det är å andra sidan hela er by - bara museriet... jag säger då det - Suz, det är väldigt vacker kring ert hem!

  Fantastiskt bidrag!
  Ha en fin dag!
  Kram - Tatjanis

  SvaraRadera
 12. Mysigt, en riktig pärla

  Kram Kajsa

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz