lördag, januari 04, 2014

Förväntan

 
Nytt år, nya dagar att fylla med nya upplevelser. Ny almanacka med blanka blad, nåja ganska tomt än så länge. Men några betydelsefulla dagar finns inringade redan, ni lär märka när de närmar sig;)
 
Det finns alltid en viss förväntan så här i början av ett nytt år. I takt med att ljuset kommer tillbaka återvänder även min energi. Jag vill göra en nystart, rensa ut det gamla och plocka in nya, fräscha tankar. Spinna vidare på det som är bra, men skaka av mig sådant som kanske tynger ner och stoppar  min väg framåt.
 
Jag vill verkligen nå mina målsättningar och ska göra några små påminnelsekort av det jag skrev om i mitt inlägg på nyårsafton. Tänkte hänga ett på jobbet, använda ett som bokmärke när jag läser, stoppa in ett i almanackan (Ja, jag använder fortfarande en i papper! Ska visa årets i ett annat inlägg.) och sätta upp ett i min lilla kreativitetshörna.
 
Tycker nog att året börjar i väldigt bra anda - jag såg mitt livs första två ishockeymatcher i verkligheten i torsdags på Malmö Arena! Juniorkronorna skötte sig ju alldeles utmärkt i kvartsfinalen och stämningen var härlig:) Jag kände inte alls igen den smått skeptiska kvinna som brukar sitta hemma i tvsoffan och slå ett halvt öga på tv:n! Här hojtades, applåderades och drogs på en något tight Tre Kronor t-shirt efter att vi lyckats fånga en som kom flygande. Jag till och med reste mig upp i slutet av matchen, vågade släppa stolen och höja händerna i luften och applådera ... modigt tycker jag, ni skulle sett mig när vi först kom in på läktaren!
 
För er som inte suttit uppe under taket på Arenan kan jag säga att det är högt, svindelhögt! Först trodde jag inte ens att jag skulle klara av att ta mig till rätt stol, klamrade mig fast i trappräcket och det var bara min lilla gnutta värdighet som hindrade mig från att grabba tag i dem vi var tvungna att passera. Framme vid rätt stol sjönk jag tacksamt ner, pressade mig så långt bak jag kunde och kände det ändå som om jag skulle ramla ner, trots att jag inte ens tittade neråt. Tur att vi såg Finlands match först, så att jag hann vänja mig vid hur brant det är:) Men man ser väldigt bra däruppifrån, full koll på hela isen och nästan hela arenan. Perfekt! Efter en stunds invänjning;)
 
Året har alltså börjat med att pröva något nytt och att behöva utmana mig själv med något jag är rädd för. Jag kan konstatera att sport är roligare att se live och att jag kan klara av vissa höjder. Det blir ändå tvsoffan imorgon, men definitiv VM-final och inget annat. Heja Sverige!
 
Det vilar förväntan i luften, vi har kickat igång 2014, klarade av årets första arbetsdag igår, tagit en välgörande solskenspromenad idag, börjat plocka undan lite tomtar och mannen min greppade dammsugaren och gick på storstädningsrond i huset efter att jag röjt undan diverse småplock.
 
Vi är redo för det nya året!
Önskar er alla en fin start på 2014<3

4 kommentarer:

 1. Tack detsamma! Vilken bra ide att lägga små påminnelselappar här och där. Själv har jag en bok vid sängen som jag tittar i varje kväll för att påminna mig!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Suz!
  God fortsättning på det nya året! Vilket härligt, vackert foto i inlägget! Vad det gör mkt för välbefinnandet men solen som visat sig de senaste dagarna. Känns som vår i luften, jag vet att det återstår mkt vinter men jag njuter av att få låtsas ha våren här redan!!
  Modigt av dig med arenan! Så kul att ha sett matchen, länge sedan jag var på livehockey!
  Nytt år, nya möjligheter! Ja, visst känns det skönt! Jag känner också spänning och förväntan inför det nya året, vad man ska fylla det med etc
  Önskar dig en skön söndag imorgon!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. En stor kram till dig för att du klev utanför bekvämlighetssfären :) Sport är underbart, särskilt live!!!!

  Heja dig!
  KRAM - Tatjanis

  SvaraRadera
 4. Så smart att göra små kort av sina mål. Ska jag prova. Håller med att det är roligare med live matcher. Gillar inte se de på tv. Ha en fin dag kram Pernilla

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz