måndag, januari 06, 2014

En lugn trettondag

 
Det var det här jag ville ha sagt igår:)
 
Idag kommer det mesta av julen att åka tillbaks i sina lådor, de vissna hyacinterna får åka ut och endast någon julgrupp och amaryllis får stanna kvar eftersom de fortfarande är fina eller inte har blommat ut. Granen har uthärdat, men barren hänger löst - det är dags. Både vemodigt och skönt tycker jag. Det har varit sköna helger med mycket mys. Men nu, när till och med trettonhelgen nästan är över, känns det bra att packa in julsakerna för den här gången och sikta mot ljuset.
 
 
Det har redan funnits en härlig bukett tulpaner i huset, som vi fick av mina föräldrar i mellandagarna. Tyvärr har dessa blommat ut, men det kommer att skaffas nya, krispiga och härliga tulpaner att pryda bordet med nu när vi går mot ljusare tider.

 
Svärföräldrarna var här samtidigt med mina föräldrar i mellandagarna och de hade med sig den här vackra buketten. Så vi har njutit av vackra blommor till fullo:)
 
Vi bjöd våra föräldrar på älgfärssoppa/gryta (tack K för det enkla och goda receptet!) och ett gott rödvin i glasen. Ibland är det skönt med det enkla och rustika och en gryta som puttrar på spisen är aldrig fel. Igår invigde jag nya stekgrytan med att göra pulled pork i ugnen, ytterligare exempel på enkel mat som sköter sig själv. Och ja, jag har äntligen införskaffat en svart, emaljerad stekgryta från Le Creuset:) Den är jättefin!
 
Mina små påminnelsekort är fixade och ska nu placeras ut lite strategiskt. Idag ska jag sätta mig med mat- och motionsplanering, komma ihåg att tänka rimligt och inte göra några idiotiska planer som jag inte kan hålla.
 
Men nu måste resten av familjen vakna och en brunch ska förtäras. Det haglar därute, så dagens planerade aktiviteter verkar passa alldeles utomordentligt. Och hinner jag, då blir det lite pusselläggande, bloggsurf eller tvtittande också.
 
Ha en fin trettondag!

6 kommentarer:

 1. Instämmer i båda gårdagens och dagens ord. Jag ska också bli ännu bättre på att lägga energi på det som har betydelse, och försöka strunta i det andra.
  Ha en bra dag!
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 2. Det är fina och sanna ord som jag alltid gillat skarpt. Ibland är det svårt att leva efter dem. Vi plockade också ner julen idag. Imorgon åker jag och köper en stor fin tulpanbukett. Det brukar vara en härlig start på det nya blomsteråret. Jag gillar också att pussla. Här haglade det också. Vi bor kanske inte så långt ifrån varandra. Ha en fin vecka två. Kram Bosse

  SvaraRadera
 3. Kloka du :) Tack för ditt inlägg idag. Jag skriver tyvärr kort idag och längre en annan gång.

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 4. Så fint budskap. Vackra blommor du har njutit av. Mysig med en pusseldag. Hoppas du har haft det bra. Ha en fin Kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. Vad härligt det låter vännen och så sanslöst skönt att bara få vara!
  Tulpaner är en vinterblomma och efterjulblomma och väger upp mycket av det som riskerar att bli trist när allt julpyssel åker ner i sina lådor igen.

  Hoppas att du fick mycket gjort i dag och kan njuta av en härlig kväll.
  Kram
  Nettan

  SvaraRadera
 6. Det enkla är ju oftast det godaste och det där lät riktigt gott! Och tulpaner kan man aldrig få för mycket av.
  Ha en fin dag!
  Kram!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz