söndag, januari 19, 2014

Färskpressat och viktig påminnelse

 
Vilken härligt start på dagen det är med färskpressad apelsinjuice i glaset! Smaken är ljuvlig och det må vara alldeles för mycket fruktsocker, men att få starta helgmorgnarna på det här sättet sätter definitivt guldkant på en vintermorgon:)
 
Vi har haft en ledig helg med bland annat besök hos min morbror som bjöd på hemmagjord smörgåstårta med lax och räkor som var riktigt mumsig. Han är duktig han, som kan få mig att tycka smörgåstårta är gott! Och så glad jag blev när mina föräldrar kom dit med en likadan massagekudde som jag lånat av dem. Butiken hade återigen fått in dem och de hade genast lagt beslag på en till mig. Jag hade gett upp hoppet, det är nästan ett år sedan de köpte sin. Toppen!

 
Idag har vi varit riktigt lata, sovit länge, läst och tittat på tv. Ätit god brunch som jag lagat, mannen min har skottat snö och jag stack ut näsan genom dörren för att ge fåglarna mat och kasta ut soporna. Sträckte mig också till att hämta tidningen:) Fy attan vad det blåste kallt!
 
Hoppas er vecka varit bra! Att ni funnit er tillrätta i januarilunken eller njutit av fortsatt lediga dagar. Vintern kom till Skåne den här veckan och jag är väl inte direkt sprudlande av glädje, men jag uthärdar och tänker att det är säkert bra för naturen. Snälla, snälla ni - ta det lugnt på vägarna och håll avstånden! Kör försiktigt och var rädda om varandra!
 
I veckan dök det upp ett väldigt oväntat litet paket! Så himla snälla bloggvänner jag har, alldeles vansinnigt goa människor finns det därute i världen. Tänk att vi hittar varandra genom bloggarna och att vi kan glädja varandra med små kommentarer och så de här fantastiska tillfällena när jag överraskas med ett brev eller paket i postlådan och jag blir alldeles rörd av omtanken! Tack fina, fina du - you made my day:) Och det är precis lika roligt att pyssla ihop något litet att skicka iväg till någon av er alla underbara vänner.

 
Livet har mycket att bjuda på och det gäller att ta vara på stunderna vi har! Att må bra, att njuta och känna sig närvarande i stunden - oavsett om vi sitter hemma en helt vanlig söndag eller är på världens äventyr eller lyxig semester. Oavsett om vi lever drömmen, har tagit ett litet steg mot den eller står kvar och funderar över vad drömmen egentligen är.
 
Vi kan drömma om små saker och stora saker. Att åka jorden runt eller besöka ett ställe helt nära oss som vi aldrig varit på, lära oss spela ett instrument eller lyssna på den där låten vi gillar och dansa loss hemma i vardagsrummet, måla akvarell eller beundra tavlor på närmsta konstutställning, skriva en bok eller göra en uppdatering på bloggen, gå på gourmetrestaurang eller laga en ny maträtt hemma i egna köket.
 
Ofta är det de små och enkla sakerna som sätter lite guldkant på vardagen och gör livet så härligt. Tyvärr också sådant som lätt kan tas för givna och ganska snart glöms bort. De är oftast de stora sakerna vi minns och pratar om, kanske till och med ofta tänker på, ser fram emot, längtar efter och har stora förväntningar på. De blir kanske helt fantastiska, men den där enda, stora grejen kan också falla helt platt eftersom vi haft så stora förväntningar, längtat så länge och levt så mycket bara för detta att det helt omöjligt kan leva upp till den grad som behövs för att vi ska få den upplevelse vi hela tiden målat upp bilden av.
 
Det jag vill förmedla här är naturligtvis att vi ska vara närvarande i vardagen, så mycket som möjligt i varje stund. Uppskatta nuet och inte bara ha transportsträckor mellan "högtidsstunderna" som helgerna, semestrarna eller andra saker vi ser fram emot. Att vi tänker mindre "om jag bara hade gjort si eller så" och "när jag bara når dit, då ..." och istället fokuserar på vad vi kan göra just nu. Att vi verkligen befinner oss här och nu, inte glömmer bort de värdefulla stunderna i nuet.
 
Det är verkligen ingen lätt uppgift och vi behöver påminnas om detta ofta! Jag skickar vidare och hoppas att någon av er har nytta av min påminnelse:)
 
Ha en fin kommande vecka!

10 kommentarer:

  1. Hej Suz!

    Blir så glad av ditt inlägg. Kloka ord från en härlig kvinna och bilder som får mig att längta efter färskpressad apelsinjuice till frukost.

    Vilken härlig helg ni har haft och vad bra att massagekudden äntligen hade kommit in. Hoppas den kommer skänka många trevliga stunder.

    Ja, tänk så mycket kärlek och värme det finns här i bloggvärlden. Så många fina vänskapsband som knyts. Jag kommer alltid vara glad och tacksam för att jag började blogga den där dagen och för alla fina människor jag ar fått möta genom åren. Och vad roligt med paket. Det är du värd vännen. Karma helt enkelt. Den värme du sänder ut får du tillbaka.

    Du är klok du. Jag tar med dina ord in i den nya veckan som kommer att bli en spännande och utmanande vecka för mig.

    Ta hand om dig kära du och stor kram till dig och familjen.♥

    SvaraRadera
  2. Spot on Suz! Och när jag ser dina vackra bilder är jag glad att jag just nu har en sprillans nygjord smoothie i min hand, med massa apelsiner i ;)


    Och paket är härliga :-)

    KRAM!!

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig helg ni verkar ha haft! Jag har läst två gånger ditt inlägg för det kändes gott att läsa och känna in. Jag skulle vilja dricka färskpressad apelsinjuice hos dig och jag skulle andäktigt sitta tyst och lyssna på allt klokt och roligt du har att berätta. Jag skulle bara nicka och humma och le ett fånigt leende. Eller nä. Det fåniga leendet skulle du slippa.

    Jag önskar dig en toppen vecka!!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Så härlig bild på juicedrinken. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  5. Sannerligen bra att alltid påminna sig om det positiva i nuet! Ibland svårt när man inte gillar snö och kyla, men det är ju lika bra att acceptera det som inte går att göra något åt och hitta på små trevligheter istället :)

    Kram Eva

    SvaraRadera
  6. Härliga bilder! Jag har en sån där råsaftcentrifug hemma som bara står i ett skåp, ska kanske "damma" av den. Det blir så så grymt gott! :)
    Kram kram!

    SvaraRadera
  7. Gud så sugen jag blev på färskpressad juice! Och du har så rätt med tankarna om vardagens guldkorn, kloka ord!
    Ha en fin kväll!
    Kramis!

    SvaraRadera
  8. Så gott det ser ut! Vad kul med paket från bloggvän och visst är det viktigt med drömmar men oxå att njuta av vardagen!
    Tack för din kommentar, kan behövas en del pepp ;) kram Suss

    SvaraRadera
  9. Jag tycker hela ditt blogginlägg var en vitaminkick. Där fick du med mycket bra saker. Kram Bosse

    SvaraRadera
  10. Vilka härliga färger i bilderna!!! Strunt i fruktsockret och njut istället ;) Du har mer än rätt i att man måste tänka på den klassiska "fånga dagen". Vi bara rusar runt för att göra än det ena och än det andra. Stanna upp och andas lite emellanåt och försök vara här och nu.
    Hoppas du får en fortsatt härlig dag!
    Kramen

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz