söndag, augusti 18, 2013

Söndagsmys


Sen frukost, väldigt sen ... vaknade tidigt, men låg kvar och läste ut en bok. Maria Wern hade återigen gett sig in i en dumdristig situation, klart jag behövde avsluta. Mannen min snusade gott bredvid mig, nöjd med sovmorgon efter gårdagens gatukräftis.

Så det blev en lat sconesfrukost, sådär hemskt onyttigt som det blir ibland. Men oj så gott! Fördelen med de här små godingarna är att de är så mäktiga att ni endast orkar ett par små bitar:) Ni hittar receptet här. Te måste drickas till, gärna Earl Grey de luxe för att vakna till ordentligt. Och som kronan på verket - hemkokt jordgubbssylt!

Nostalgi med sylt i söta, gamla skålen och med lilla silverskeden

Återigen en sån där varmfuktig dag, kvalmigt och jag går omkring med en rastlös känsla i kroppen. Slår en flukt i kalendern och jodå, mycket riktigt, det väntar fullmåne i veckan! Tänkte väl det. Då förklarar det varför det kryper lite i kroppen på mig. Irritation som ligger på lur utan att jag egentligen är det minsta irriterad på någon eller något. Det är alltså inte söndagsångest och det är inte vemod för att sommaren går mot sitt slut för den här gången. Det är bara en annalkande fullmåne. Då tänker jag inte anta några större utmaningar just för tillfället, bara vara snäll mot mig själv.

Vi sa vid frukosten att idag blir det en riktigt slö och slapp dag idag och det tänker jag verkligen anamma. Det blir en sväng inom hos några av mina bloggvänner, lite småfunderingar över hur matsedeln kan komma att se ut för kommande vecka och så börja på en ny bok - "Major Pettigrews sista chans" av Helen Simonson. Förmodligen kommer jag flytta omkring mellan sitt- och liggplatser i trädgård och uterum. Kanske slumra en stund med boken i handen;)

Ha en fin söndag!

7 kommentarer:

  1. sådana bara vara dagar är underbara, ligga och dra sig i sängen länge, njuta en god frukost är härligt. Kram

    SvaraRadera
  2. Låter som den bästa söndagen. Scones hm låter som en god måndagsfrukost när man fortfarande har semester. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  3. Mmmm.....vilken härlig söndag. Scones är favoriter. Och slumra lite med boken i handen? Ljuvligt, den bästa sömnen nästan ;)

    KRAM fina!

    Lotta

    SvaraRadera
  4. Åh vilken underbar söndag, just det där slumra en stund med boken i handen är så ljuvligt! Vi har njutit av en söndagsutflykt till nordvästskåne i dag och vädret var väl så där.

    Kramar & ha en underbar vecka

    Nettan

    SvaraRadera
  5. Mmm, du kan konsten att njuta du vännen. Sovmorgon, bok, scones och te. Låter som en alldeles utmärkt söndag tycker jag. Och den nya boken hoppas jag att du kommer tycka om. Det gjorde jag. En liten pärla. :)

    Sköt om dig Suz och fortsätt njuta av livets goda så som bara du kan.♥

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  6. Åh mums så gott! Det var evigheter sen jag bakade scones, har på något sätt glömt bort det. Ska se om det inte kan bli det till helgen.

    Önskar dig en fin fin kväll! Kram Nina

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz