fredag, augusti 09, 2013

Semestern är snart slut!

 
På måndag börjar rutinerna igen ... bra eller mindre bra? I vilket fall sitter jag där vid skrivbordet, datorn och siffrorna igen. Nej, jag står! Rättare sagt, jag ska försöka stå så mycket som möjligt vid det höj- och sänkbara bordet. Och ha bra luncher med mig. Och inte stressa, trots att flera veckors ledighet leder till massor av jobb som väntar. Men strunt i det nu, än finns det en ledig helg framför oss och den ska vi ta tillvara så bra som vi bara kan. Till exempel att inleda den med frukost på trädäcket - lite nyttig och lite onyttigt;)
 


Prognosen säger regn i helgen, ok då flyttar vi väl in i uterummet då! Där det spanska fikonträdet bär blad som det aldrig gjort förr. Dagarna kan fyllas med vad vi vill. Kvällarna med umgänge av vänner och släkt. Söndagen är helt ledig och jag vill att det ska så förbli. Att få vakna på söndag morgon och bestämma då vad som ska hända - lata oss hela dagen eller hitta på någon aktivitet, äta lite mer god mat men förmodligen bara vara hemma.


I morse tog jag det här fotot hemma i trädgården. Skulle precis lika bra kunnat komma ifrån våra semesterminnen vid Medelhavet och jag skattar mig lycklig över att få uppleva sådana här dagar! Och de tar inte slut för att rutinerna börjar! Jag ska se till att det inte gör det - för det är upp till mig själv vilken inställning och attityd jag väljer att ha.

Och blir höst- och vintermånaderna för långa och sommarbilderna inte räcker till för att lyfta upp humöret, då får vi kanske överväga en restresa till något soligare och varmare ställe. Göra slag i saken, inte bara prata och fundera och vänta på rätt tillfälle.

Eller rymma från vardagen en helg, gå på spa, få maten serverad och äta lång, härlig hotellfrukost. Något som vi faktiskt också kan servera oss själva hemma, turas om att fixa och plocka undan. Eller försvinna in i en biosalong. Eller krypa upp i soffan med en skål popcorn och en bra film. Eller en kopp te och en bra bok. Eller samla vännerna runt en höstgryta och ett gott vin.

Strunt i rutinerna, hösten kommer att bli superb!
Lika bra som sommaren:) 
 
 
Idag har det bakats bullar här hemma i köket:) Alltså jag gillar stå där vid bänken och fixa bullar, kakor, bröd och pajer. Inte riktigt nyttigt, men jag får väl försöka låta bli att äta så mycket själv!
 
Det blir fika med svärföräldrarna i eftermiddag och jag tog upp några sega hallonrutor också ur frysen. Solen lyser fortfarande så en utefika ska vi nog kunna åstadkomma. Och sen är det till att göra sig iordning för att hälsa på vänner ikväll.
 
Och plocka bort den vemodiga augustikänslan, byta till en positiv höstattityd, lura ut hur vi ska suga musten ur sommaren på bästa sätt och ta tillvara alla möjligheter. Men oavsett, det dröjer sig ändå kvar en liten smula stick i magen, precis som när sommarlovet var slut när man var liten.
 
Njut av augusti och sommaren!
 

4 kommentarer:

 1. Å, gillar dina tankar om hösten! Det blir bra tror jag! Mitt i rutiner kan man tänka om, göra annorlunda, testa, göra slag i saken, unna sig. Testa nytt - och det kan göra sådan skillnad. Positiv höstattityd - jag hakar på den med dig Suz!!

  Ha en underbar helg och ta en bulle eller två, de ser så goda ut.

  Stor kram!
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Ps. Tänk om ni kommer hit en dag. Det vore underbart. Puss o kram!

  SvaraRadera
 3. Åh så mysigt det ser ut Suz och de fin fina tekopparna som är ljuvliga att dricka te ur!
  Dina tankar om hösten tilltalar mig mycket, för visst är det några veckor kvar av sommaren, för mig startar inte hösten förrän i slutet av september när den där klara krispigheten i luften kommer och träden börjar skifta färg!

  Kramar & ha en ljuvlig helg!

  Nettan

  SvaraRadera
 4. Jag ler och njuter av att läsa dina tankar kring livet vännen. Och dina bilder... alltid lika fina.

  Kram på dig du fina

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz