söndag, augusti 04, 2013

Roadtrip de luxe och en stund på stranden


Känna vinden i håret, den varma sommarvinden mot huden och augustidofterna - det är känslan med att åka cabbe i årets sommarupplaga av vårt vackra Sverige! Osannolikt många mil med alla rutorna nere i vårt avlånga land.

Bilderna ovan visar vår väg genom Skåne i fredags, genom lummig allé och förbi långa muren vid Övedskloster, förbi åkrar som skördas eller fortfarande står med axen vajande i vinden.

 
Längs med Söderåsens vackra kontur förbi Skäralid och vidare genom landskapet. Och vi kunde inte låta bli att åka förbi min kära bloggsyster Lottas vackra solrosfält. Vi hade planerat rutten och försöker gärna hålla oss borta från motorvägarna när vi är ute för att njuta sköna cabbestunder. Men vi visste också att de hade en vansinnigt fullspäckad dag, därför smög vi förbi och hoppas att vi kan träffas längre fram och få bubbla om allt vad livet ger oss. Vi ser fram emot det:) Och tackar ödmjukast för fotostunden vi stal vid era fält.
 
 
Istället hastade vi vidare mot Höganäs, där vi hade planerat lunchstopp på Magasin 36. Vi hade hunnit bli rejält hungriga (kom iväg lite sent eftersom vi avvaktade något bättre väder än vad morgonen erbjöd). Dagens rätt var Paella och det blev mitt självklara val. Mannen min fastnade för Pulled Pork och hämtade en rejäl tallrik i köksdelen. Härligt ställe som jag varmt kan rekommendera! Denna varma dag var det dock lite för hett i lokalen, man skulle nästan kunna tro att de gamla saltglaseringsugnarna var igång än! Men jag återvänder väldigt gärna:) Till hösten kanske och tar mig då kanske tid till lite outletshopping, något som vi helt hoppade över denna varma sommardag.
 
 
Vi spenderade ändå över två timmar i Magasin 36, butikerna, Saluhallen och restaurangen - hela konceptet är otroligt trevligt och med en härlig känsla för att inte förstöra det gamla. Den råa industrikänslan blandas med god mat och vackra saker på ett alldeles förträffligt sätt.
 
Vi stod i Saluhallen och lyssnade på den otroligt kunniga och engagerade personalen, fick smaka på lufttorkad skinka från Spanien, Jabugo Jamón ibérico de bellotta, som även fick följa med hem i kylväskan. Vilken delikatess! Svårt att säga om den verkligen är värd sitt höga pris, men vansinnigt god är den;)
I ostdisken fick vi smaka på vätskan från osten som "gråter" när man delar en hel ost. Som att dricka Grevé, märklig upplevelse men gott! En bit Manchego fick också följa med hem. Och lite lakritsfudge från Lakritsfabriken:)
 
 
Vägen hem gick genom Gamla Lerberget, Viken och ett litet strandstopp vid Domsten. Kardemummabullar från Saluhallen och hemgjord jordgubbssaft som vi hade med i kylväskan smakade gott på eftermiddagskvisten. Doppade tårna i det ljumna vattnet och kände havsdoften som svepte i vinden. Våra kuster är så vackra, tänk vad vårt landskap har att erbjuda!
 
 
Det var inte bara roadtrip de luxe, det var även kvällsnjutning de luxe! Skinkan, osten, nektarin och persika och till det ett glas kylt rosé, Château Font Freye från Provence. Som avslutning en Nespresso med ett glas Plantation 20th Anniversary Barbados Rum och så några bitar fudge från Lakritsfabriken. Och kvällen i sig var också en ren njutning! Att få sitta på egna uteplatsen tillsammans med mannen min och se stjärnorna tändas en efter en, vindstilla och fortfarande varmt. Det gäller att ta vara på tillfällena!
 
 
Ett helt fält med solgul lycka mötte vi alltså på vår väg genom Skåne, underbart! Ringlande vägar genom landskapet, små söta byar, sommarvärme som aldrig förr, god mat, fina upplevelser - roadtrip de luxe! Vi hade en härlig dag:)
 
 
Igår blev det färd genom skogen i Sövdeborg, till Ystad, en liten runda på stan och på torget för att sedan äta lunch på Norra Promenaden innan vi tog oss en stund på stranden. Sitta i skuggan och äta lunch, absolut inga som helst fynd på någon rea (och vem vill titta på höstkläder nu!), ta det skönt lugnt och bara njuta - det är livet på en pinne det!
 
 
Vi har inte varit på så vansinnigt många stränder genom åren, men en sak är säker - det är något speciellt med vår sydkust! Känna sanden mellan tårna och höra havet brusa, ja igår nästan dånade det emellanåt. Vi är inte de ultimata strandmänniskorna som anländer tidigt på morgnarna och stannar hela dagarna, men något eller några besök på varma sommardagar - det hör liksom sommaren till:)
 
 
Vi kan ju inte bara sitta hemma i trädgården och njuta av en Nerium Oleander, som blommar så vackert att det nästan gör ont. Både solrosor och Nerium, rosévin och ljumma kvällar - det blir rena medelhavskänslan och jag drömmer mig nästan bort till Frankrike. Fast det behöver jag inte, allt det  härliga finns just nu alldeles, precis här. Mitt under näsan på mig - och jag fångar dagarna. Vill kapsla in alla intryck och njutningar. Fånga ögonblicken i bilder och dofter.
 
Lördagskvällen avslutades med skön sång och gitarrspel i glada grannars trädgård. En salig blandning människor, god mat, gott i glasen och allsång - tänk vad vi får vara med om denna sköna sommar!
 
Tacksam, ödmjuk för vad livet ger mig!

3 kommentarer:

 1. Underbara foton Suz! Så många härliga upplevelser du beskriver! Kan tänka mig att det är extra härligt att susa fram i en cab! Lottas solrosfält ser galet vackert ut!
  Njut söndagen!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Åh vilken härlig roadtrip, mysigt med Lottas solrosfält. lyx. Här har det varit lata dagar sedan vi kom hem från Rügen. Ser frame mot vår träff på tisdag, ska bli superkul!

  Kramar

  Nettan

  SvaraRadera
 3. Åh vilken härlig bildkavalkad, visst har vi mycket runt om kring oss, att bara njuta av, att fånga dagarna - precis så som man vill att det ska vara, ljuvligt och underbart.
  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz