fredag, mars 29, 2013

Ta vara på en lång dag;)

Dagens frukost!
 
Idag startade jag dagen med en liten skål grekisk yoghurt, hallon, blåbär och en aning flytande honung. Te, naturligtvis och en rostad macka. I lugn och ro. Inga tider att passa. Dagen ligger orörd framför oss och ett lätt snöfall utanför fönstren manar inte till trädgårdsaktiviteter. Något som jag annars tycker att vi ofta utövar under just påsken. Men låt oss hoppas att det fortsätter vara plusgrader som smälter bort snön från trädäcket i samma sekund som den landar. Låt oss hoppas att solen tänker visa sig någon av våra lediga dagar. Under tiden myser vi inomhus och tar vara på vår långa fredag;)
 
Ett grovt bröd är bakat, fröknäcket är på gång i ugnen. Till lunch blir det gravad lax (färdigköpt!) och bröd. Ikväll vankas det Janssons frestelse. Jag njuter lugn och landar i mina tankar. Landar i uppgifter som ska slutföras, men tar mig ändå tid att baka. En stund i köket när mina röriga idéer får lugna sig och falla på plats lite. Nu är det dags för en lista. En lista att pricka av på väg mot delmålen. Just så, hålla ordning på allt som dyker upp i mitt huvud vid de mest knasiga tillfällen. Så att de inte blir energitjuvar när de ligger där och far runt i min hjärna.
 
Krokus på soffbordet
 
Det var en lugn bjudning igår, väldigt trevligt initiativ från värdinnan och makalöst god mat! Lite smått och gott i en härlig mix och till det glada skratt och massor av prat! Färdkosten före färden till Blåkulla var väl tilltagen och kvastarna bar oss inte, så vi fick snällt ta hemvägen till fots:)
 
Nu försvinner jag in i en ganska obekant uppgift, lite darrigt som när jag ska sätta saxen i ett tyg eller ta första penseltaget med en färg som känns lite osäker ... det går bra när man väl börjat, men det är så mycket känslor innan steget väl tas. Känner ni igen er?
 
Wish me luck:)
 
 2 kommentarer:

 1. Härlig fredag!
  Klart jag önskar dig lycka till vad du nu ska göra
  Glad påsk!

  SvaraRadera
 2. Så lugn jag blev av dina ord... Tack!
  Har du ett bra recept på fröknäcke?
  Vårkram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz