söndag, mars 17, 2013

Lugnet före stormen

Har njutit hela helgen av de underbara rosorna:)
 
Söndag kväll igen! Var tog den här veckan vägen? Sitter vi med lugnet före stormen idag? Blir det snökaos i Skåne i veckan? Kan vi tänka oss lite effektivitet denna vecka, istället för förkylt soffläge?
 
Ingen idé att spekulera för mycket, det blir som det blir och vi får göra det bästa av dagarna helt enkelt. Jag vet vad jag vill, vad jag måste och vad jag behöver. Ska se till att det blir en bra fördelning. Det får bli veckans plan. Jag kör lite kortsiktigt nu, små delmål.
 
Jag har ju tidigare skrivit att 2013 ska få bli mitt energiår. Och jag jobbar på det. Att hitta bästa sätten att samla energi och att eliminera så många energitjuvar som möjligt. Men ibland sätter vissa saker käppar i hjulet, som förkylning och influensa till exempel. Då är det bara att kapitulera och se till att bli frisk. Lönlöst att tro att motionen ska komma igång eller att man ska stå i köket och laga fantastiskt nyttiga måltider. När man ska vara glad om man orkar värma en burk soppa! Eller ens tänka tanken att jag ska samla social energi och få till fika med föräldrarna, svärföräldrarna och med vänner jag inte träffat på länge. Eller att kicka igång framtidsplanerna, som också fått stå tillbaka.
 
Men jag är på väg, inte så långt som jag tänkt med vissa saker, men på väg. Glad över små steg i rätt riktning. Tar ett litet bakslag med lättare sinne. För att jag fokuserar på det som gått bra, istället för att hänga upp mig på att jag inte lyckades riktigt på det sätt som jag tänkt mig.
 
Åter till veckoplanering och ladda lugn söndagskväll inför kommande veckas utmaningar. Det blir Mästarnas Mästare, stor kopp te och knäckebröd med ost och paprika och sen förhoppningsvis hyfsat med sömn.
 
Önskar er en energirik kommande vecka!
 
PS. Bokvalet igår föll på "Om du bara kunde se mig" av Cecelia Ahern (som också skrivit PS I love you och Gåvan) som jag hittade på årets bokrea.5 kommentarer:

 1. Kloka du! Det där med att välja sitt fokus tror jag på... inte som i att förneka det dåliga men att inte låta det ta ännu mer energi än det redan gjort/gör.
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 2. Hej Suz!
  Ja vi får se vad kommande vecka för med sig. Ser inget vidare ut vädermässigt på tisdag. Hu! Datorn får följa med hem efter jobbet imorgon, just in case! Ja visst får man omprioritera och kapitulera vid influensor och annat. Vi har haft många sjukhelger denna vinter och har vi varit friska har de vi planerat att träffa varit sjuka. Härliga vår kom nu och blås bort alla bacillusker.
  Snart är energin åter hos dig och du kan fortsätta dina projekt! Spännande år du har framför dig Suz!
  Du får rapportera om boken!
  Må så gott!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Ja, kloka du! Man får inte vara för hård mot sig själv. Det är helt ok att pausa i vägen mot nya mål och förändring. En burksoppa är helt ok också när man känner att det är det man orkar med ;

  Stor kram finaste Suz!!

  Lotta

  SvaraRadera
 4. Ja hu, vad det stormar utomhus just nu. Hela skogen formligen vrålar runt huset och flaggstången böjer sig som en stavhoppare. Och ikväll kommer snö. Känns som våren har en bit kvar innan den erövrar Skåne och det gäller minsann att hålla i hatten under tiden.

  Du är klok du vännen och jag är glad att du lyssnar på din kropp och tar det lugnt när den vill det. Och på det viset är det kanske så att influensor och förkylningar är just de andningshål vi behöver. Tid för vila och hämta kraft. Och du har ett fantastiskt år framför dig vännen. Fyllt med äventyr och utmaningar. Men en sak i taget. Och snart är du på banan igen. Full av kraft och energi.

  Ta nu hand om dig och ta det lugnt i stormen.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Du är så klok Suz, efter infektion klokt med vila och fylla på reserverna med energi och ork. Och ja stormen just nu är allt annat än underbar! Hade kunnat vara utan detta oväder.

  Vad tycker du om boken av Cecilia Ahern?

  Kramar

  Nettan

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz