söndag, december 09, 2012

Snöyra, lussekattsbak och mycket mer

 




Så där vackert var det igår, kallt men solsken och gnistrande snö. På kvällen var vi bjudna till Stockeboda Gård av mitt jobb. Vi badade vansinnigt varm tunna under en gnistrande klar stjärnhimmel och ca 10-12 minusgrader, åt julbord och deltog i schlagertävling. Nog är det märkligt att mannen min återigen ingick i det vinnande laget, vilket även innehöll två personer som tydligen vunnit ett flertal år tidigare ...! Trevligt hade vi i varje fall och stort tack till mitt jobb!


 


Tidigare i veckan var jag på inspirationskurs hos A Mouse in A House, där Anette från Bäckalund Design lärde oss att göra ett julträd ... smidd stomme i betongfot som vi klädde med grankvistar, placerade i kruka och dekorerade efter egna önskemål. Alltid roligt att få lite inspiration och även om jag bestämt mig för att göra en dörrkrans i år också kunde jag inte låta bli att köpa en till:)
 

 

Julshopping har vi också haft i veckan. Åkte tidigt till Lund, släppte av dottern vid skolan och sen började vi med traditionsenligt frukost. Vi var inte riktigt i slag för julklappshandel, men snöflingorna började falla och känslan infann sig så smått och en del föll på plats. Efter lunchen, som intogs på Saluhallens fiskrestaurang och bestod av fisksoppa för mig och Operasill för mannen, snöade det mer på tvären och att gå i Lund var inte längre så mysigt. Så vi styrde bilen en sväng mot Nova Lund innan vi hämtade dottern och sen fortsatte till Emporia, det nyöppnade shoppingcentrat vid Hyllie. Måste erkänna att jag nog tyckte det var ganska imponerande och vi hade kanske tur för där var inte alls mycket folk. Kameran låg kvar hemma ... jag vet, jag är inte den sanna bloggaren!
 
 
Idag yr snön runt knutarna, skönt att hela familjen kunde ta sig hem utan några missöden!
Fåglarna är glada över att ha fått lite mat.
 
 
Vi sitter inne och myser, eldar adventsljus ...
 
 
... mumsar nybakta lussekatter (jaa, vi har en ny köksassistent och det blev en Bosch till slut!).
 
 
Och i köksfönstret doftar hyacinterna så gott:)
 
Nej, nu måste jag hasa mig bort till köket och fixa lite kvällsmat. Mannen har gett sig på det trista jobbet med snöskottning (om det nu egentligen är lönt, lär vara igensnöat igen imorgon bitti) och dottern slöar i soffan. Snart är det dags att sätta en ny brasa i kaminen, mysa lite i soffan och samla energi inför ny vecka. Jobb, julkortstillverkning, baka saffransskorpor, koka julmarmelad och förhoppningsvis få det av Posten borttappade paketet från ZbH så att alla kunder kan få hämta sina saker de beställt. Det är en del av min agenda för veckan, men också en föreläsning för jobbets räkning och lite julklappsfix ska in i schemat samt att hinna uppdatera mig hos alla mina fina bloggvänner:) 
Önskar er en mysig andra adventskväll!
 
 

8 kommentarer:

  1. Åh Suz vad underbart ni har haft det! Måste bara fråga vilken skola det är som dottern går på i Lund?

    Här har snön vräkt ner i dag, vi var en sväng till Burlöv och handlade lite av årets julklappar. Hoppas att du får en fortsatt fin kväll och att ni inte blir fast i snön!

    Kramar
    Nettan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Nettan!
      Vår dotter går på LBS - ljud & bildskolan i Lund, estetiska programmet med fotoinriktning.

      Här har också kommit en hel del snö! Vi får väl se hur länge det håller på i natt ...

      Ha en fin start på veckan!
      Kram Suz

      Radera
  2. har längtat efter bilderna från inspirationskursen ;) Underbar krans du gjort!

    Att bada i varma tunnor under en stjärnhimmel låter fantastiskt. Dina bilder är verkligen fina. Jag har inte alls med mig kameran hela tiden. Och det är nog tur! Familjen tycker det är skönt när de inte här klick klick hela tiden ;)

    Ha en härlig vecka Suz!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, nej den här kransen köpte jag av duktiga Anette med Bäckalund Design. Men i veckan kommer det bilder på mitt eget alster ... förhoppningsvis hinner jag göra den:) Julträdet har jag däremot själv gjort:)

      Men visst är kransen fin! Gjord i vanlig gran som sticks så, försökte förra året men gud vad det gjorde ont i fingrarna!

      Kram
      Suz

      Radera
  3. Suz,
    vilket härligt inlägg du bjuder oss på! Vilken lördagkväll ni fick! Särskilt det där med badtunnarna lockade! Ja vilken kväll det var igår, vovven och jag gick kvällspromenad under stjärnhimlen. Så otroligt vackert och det ljus och den glädje snön skänker är verkligen som en gåva! Vi har gjort snölyktor med lilleman på innergården på em. Mysigt!
    Jag trodde också Emporia skulle vara bara ett ytterligare charmlöst centrum men gillade det också. Fast inget går upp mot en dag i Köpenhamn, där jag tillbringade gårdagen. Älskar den staden!
    Önskar dig en toppen vecka Suz!
    Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Anna, vad glad jag blir!
      Visst har vi det helt underbart nu, även om det snöat väl mycket idag.

      Ha det fint!
      Kramar
      Suz

      Radera
  4. Vilken fin krans på din dörr , enkel och vacker. Din är säkert lika fin den som du själv gjort
    Snön är vacker att titta på men inte riktigt lika kul när man måste ut och ta sig till jobb, vilket jag måste göra kl 6 imorgon bitti.
    Ha en bra vecka, den verkar vara full späckad av roliga saker
    Kram

    SvaraRadera
  5. Härligt det låter med badtunnan, och vacker gran det blev. Du verkar hunnit med lite av varje. Låter mysigt allting! Själv har jag försummat min blogg nu ett tag på grund av smyckes-göra, men ikväll tar jag ikapp mig!
    Ha det gott!
    Kram Helen

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz