söndag, december 30, 2012

Vända på dygnet och planera


 
Julblomma från mina föräldrar
 
 
Andra stängeln på "gamla" amaryllisen
 
Vi har vänt på dygnet, hela familjen ramlar i säng mitt i natten och ligger sedan och snusar gott långt fram på förmiddagen ... nåja, min vana trogen vaknar jag ganska tidigt och har svårt att somna om. Inte konstigt att jag somnar till så lätt i tv-soffan!
 
Filar på en årskrönika, en traditionell i bilder. Men vad svårt det är att välja ut bilder, bered er på långa inlägg:) Men jag lovar hålla mig kort i texten, även om det normalt inte är min starka sida;)
 
Igår åt vi lunch hos mina föräldrar - en ljuvligt god kantarellomelett och hemlagade köttbullar. Mysigt att hälsa på dem också nu i jultider, även om vi träffade dem julafton. Nästa vecka bjuder vi föräldrarna på en trerätters till lunch här hemma, har redan planerat både denna meny och morgondagens nyårsmeny:)
 
 
Men dukningen är inte riktigt planerad, får grunna på det idag ... angenäma "problem" att tänka på.
 
 
Granen, som står precis bredvid matbordet, är dekorerad i vitt, blått och silver och jag gillar vitt och silver till nyår. Ska inventera bland dukarna och se vad jag kan skaka fram. Dukar med skira, vita finservisen och silverbesticken. Men vid föräldramiddagen blir det nog lite mer åt det rustika hållet, där jag går mer på bordets egna yta och kör en löpare på mitten, tar upp lite gran och dekorerar med zinkfat och zinkhus. Dukar med en grövre servis. Det här är roligt, nästan roligare än att laga maten;)
 
 
Och så en detaljbild på finaste julklappsjackan! Pälskrage (avtagbar) och prickigt foder ... just love it! Den är så skön och lätt att ha på och jag avlider inte av värmeslag när jag kommer in i en butik med den på. Och ja, säger ni frusna, hur ska jag nu klara mig om det blir riktigt kallt? Jo, då svarar jag: Det blir sällan så kallt här i Skåne och jag har ett par gamla jackor som i så fall duger om jag  måste vistas ute någon längre stund.
Den här är precis perfekt för mig och jag är så där löjligt glad som man kan bli över ett plagg som bara kommer i ens väg utan att jag egentligen letade efter det. Mannen lyssnade och slog till direkt, bara för att sen få höra att jag minsann inte skulle ha en sån dyr jacka och skulle jag det kunde jag lika gärna köpa en oljerock etc etc. Men i själva verket försökte jag bara övertyga mig om att glömma den här jackan, som kom i min väg just när jag inte tänkte investera. Och hur skulle jag kunna veta att han redan fixat min julklapp?!;)
 
Nu ska jag sätta igång med mina planeringslistor inför kommande menyer, körscheman som jag inte klarar mig utan när det är lite fler moment än vanligt. Inventera duk och servettförrådet, andra dekormaterial och fundera över någon införskaffning av blommor. Allt annat är på plats - hoppas jag!
 
Ha en skön söndag - den sista 2012! 
 
 

2 kommentarer:

 1. Hallå Suz!
  Du är en sann planerare!! Jag sitter också här med listor (älskar att få bocka av och känna att jag har koll) men våra litsor gäller resan. Vad fixa innan, vad ta med etc.
  Din jacka ser jätte fin ut! Ibland blir man så där tokigt glad över ngt! Jag fick en kofta (Odd Molly) för några år sedan som jag bara älskar, fortfarande!!
  Här sitter vi uppkrypna i soffan och ser på Tour de Ski. Mysigt!
  Önskar dig en fin em och trevlig nyårsafton imorgon!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Hej Suz!
  Oj vad jag kände i gen mig i ditt inlägg idag! Även här har det vänts på dygnet för hela familjen. Känner också igen mig i det roliga i att planer och göra körlista, att skapa fina dukningar och se till att alla trivs. Hoppas på att få se bilder på dina dukningar sedan.

  Önskar dig och de dina ett gott slut på 2012, en fantastisk nyårsafton och ett underbart 2013 med nya härliga utmaningar!

  Kram
  Nettan

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz